Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kabanos nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme a přidáme čubricu. Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem, směs dáme do pekáče a uhladíme.
2
Pečeme v troubě na 180 °C. Vejce rozšleháme s mlékem. Až jsou brambory růžové, zalijeme je vejci a dopečeme. Vhodné jako oběd i jako večeře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
noname
|4. 8. 2012 15:13
pražské brambory! ;-)
Kuchařka on-line
|10. 2. 2004 19:55
Je směs koření používaná především na Balkáně ke kořenění salátů, roženění masa a dalších masových specialit, luštěninových polévek a zeleninových jídel. Lze ji přidat do pomazánek, sýrů a másla. Je vhodná k dochucení různých pokrmů, ale i k přímému použití na chléb s máslem a uzeninou. Skládá se především ze sušené saturejky, pískavice (řecké seno) dále obsahuje libeček, celer, kukuřičnou mouku a sůl.
irena b
|10. 2. 2004 16:32
Můj dotaz možná bude znít hloupě a nevzdělaně, ale nevím, co je to "čubrica"? Děkuju za odpoveď :-)