• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzské Brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzské Brambory

0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 270
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 500
      g kabanos
    • 500
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme ještě péct. Mezitím, co se brambory budou vařit, si můžeme nakrájet celý kabanos na malé kostičky. Připravíme si také zálivku z mléka a z vajíček. Ten uděláme tak, že si do větší misky nalijeme mléko. Rozklepneme do misky i tři vejce. Důkladně promícháme aby tam nebyly kousky žloutku. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.

RADA: Dokonalé bramboráky? Tradiční i s uzeným masem

2
Až budou brambory uvařené, odlijeme je do misky a necháme je vychladnout aby jsme se nepopálili když je budeme loupat. Když budou chladnout, připravíme si plech. Vymažeme ho trochou sádla. Hned jak brambory zchladnou nakrájíme je na kolečka. Kolečka poté vyskládáme do plechu na spod. Pokryjeme celý spod plechu. Na vrstvu brambor dáme nakrájený kabanos. Posypeme ho TROCHU pepřem a dáme další vrstvu brambor na kabanos. A tak postupujeme dokud nemáme celý plech zaplněný. Ale dávejte si pozor na to, že musíte končit s bramborami. Poté zalijeme brambory naší předpřipravenou směsí mléka a vajec. Brambory musí být ponořené. Pokud vám zálivka nevyšla dolejte trochou mléka.
3
Na vrchu už to jen podle chutě dozdobte pepřem. Já osobně ho tam dávám docela hodně. Dáme plech do předehřáté trouby a necháme péct cca. 1h. Dokud směs mléka a vajec nebude v tekutém stavu. Brambory na povrchu by měly být zlatavé. DOBROU CHUŤ!

RADA: Tipy na přílohy, ze kterých vykouzlíte hlavní chod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kabanos Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

22
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
17
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
15
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory - bez vaření
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory III.
Francouzské brambory od mé maminky
Francouzské brambory od mé maminky
  • Recepty.cz
  • Francouzské Brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact