• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou delších stran těsto stočíme do poloviny. Dvojroládu krájíme ostrým nožem na plátky silné asi 5 mm a prsty dotlačíme "špici" srdíčka. Skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě do zlata.
2
Podáváme vychladlé jako pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • Inge | 26. 10. 2011 09:28

    vypada to moc dobre, 8-) dneska to skusim upect

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 15:25

    Včera jsem přidala recept na mnohem jednodušší krachle z listového těsta. Dnes jsem našla tento receptík, už ho mám mezi oblíbenými a příště vyzkouším místo krachliček ;-)

  • J.Tereza | 8. 11. 2010 21:20

    Ef1412, ale to nie je chyba receptu, ale vaša...v recepte je jasne napísané : KAKAO, nie kadejaké náhražky. :-$

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:07

    ja bich kuli teto sladkosti i umrel

  • Ef1412 | 12. 10. 2010 12:04

    Já jsem tyhle srdíčka dělala na hody o víkendu, mělo to úspěch, ale měla jsem při pečení 2 problémy. Jednak jsem asi udělala chybu, když jsem použila granko, protože se mi strašně vysypávalo, ale pak jsem dala jen tenkou vrstvu a tu jsem ještě válečkem rozválela po povrchu. Pak druhý problé=m nebyl tvar(lepší je konec zakroutit, jde to lehce, ale při pečení, pokud byla srdíčka "dozlatova" se kakao pěkně připalovalo. Mohlo být taky způsobenou plynovou troubou. Ale u detí to slavilo obrovský úspěch. Po prvním zkaženém plechu to pak už bylo ok. Dávám trojku

  • Tatjana222
    Tatjana222 | 6. 10. 2010 21:13

    Jee to je hezky, musim to taky vyzkoušet :)

  • Kristýna Novotná | 18. 10. 2009 16:24

    Tenhle recept také dělávám, naučila mě ho moje kamarádka z francouzské části Belgie. Ale já srdíčka nedělám, na chuti to neztratí, ani když to zabalíte jako roládu ;)

  • Martina Machalcová | 29. 10. 2008 19:28

    Jak to čtu, tak mám pocit, že se to kakao z toho listového těsta musí vysypat jak to budu stáčet a pak dávat na plech ne?A patří tam obyčejné kakao a nebo třeba granko?

  • Anonym | 12. 12. 2007 19:02

    dneska jsme to vyzkoušely a byl to spíš jeden preclík vedle druhého ae jinak super

  • Hanička | 12. 12. 2007 15:33

    Vyzkoušela jsem a od té doby když dělám něco s listovým těstem, vyšetřím trochu na tyto dobrůtky.Je to rychlé a výborné.

  • Veronika | 17. 10. 2007 07:58

    Včera večer jsem zkoušela z jednoho zbytkového plátu těsta. Vyváleja jsem proto opravdu dotenka, aby jich bylo co nejvíc, pořádně přimáčkla špičku, až se přítel těšil na rybičky :-) Ale nějakým zázrakem z toho vznikla krásná drobounká srdíčka. Jednoduché a moc dobré, díky za tip.

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:55

    Špičky srdiečok pritlačte silnejšie. Ono to kakao bráni zlepeniu, ale keď pritlačíte viac, tak sa to nerozíde. Pečte ako každé lístkové cesto, teda do horúcej rúry.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 14:25

    Děti ve škole dělaly o něco silnější plátky, než uvádí Terezka, protože ještě nemají tu jistotu. Ale srdce se celkem povedla a i tvar byl docela pěkný a většinou s nimi pobyt v troubě neudělal nic podstatného:-))

  • beba | 6. 12. 2006 14:02

    Aj mne sa to splaštilo, kde som urobila chybu.

  • Šárka | 6. 12. 2006 08:14

    Tvar srdíček se mi sice při pečení "zničil" a vypadalo to jako preclíčky, ale chutnalo to moc dobře. Před smotáním jsem ještě posypala mletými mandlemi ;-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 18:02

    Před chvílí jsme tato srdíčka dopekli s dětmi na kroužku vaření. Děti posílají 1!!

  • Michaela K. | 25. 3. 2006 14:19

    Hned to jdu vyzkoušet - určitě to bede dobrota!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Bramborové placky

Bramborové placky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact