• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou delších stran těsto stočíme do poloviny. Dvojroládu krájíme ostrým nožem na plátky silné asi 5 mm a prsty dotlačíme "špici" srdíčka. Skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě do zlata.
2
Podáváme vychladlé jako pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • Inge | 26. 10. 2011 09:28

    vypada to moc dobre, 8-) dneska to skusim upect

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 15:25

    Včera jsem přidala recept na mnohem jednodušší krachle z listového těsta. Dnes jsem našla tento receptík, už ho mám mezi oblíbenými a příště vyzkouším místo krachliček ;-)

  • J.Tereza | 8. 11. 2010 21:20

    Ef1412, ale to nie je chyba receptu, ale vaša...v recepte je jasne napísané : KAKAO, nie kadejaké náhražky. :-$

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:07

    ja bich kuli teto sladkosti i umrel

  • Ef1412 | 12. 10. 2010 12:04

    Já jsem tyhle srdíčka dělala na hody o víkendu, mělo to úspěch, ale měla jsem při pečení 2 problémy. Jednak jsem asi udělala chybu, když jsem použila granko, protože se mi strašně vysypávalo, ale pak jsem dala jen tenkou vrstvu a tu jsem ještě válečkem rozválela po povrchu. Pak druhý problé=m nebyl tvar(lepší je konec zakroutit, jde to lehce, ale při pečení, pokud byla srdíčka "dozlatova" se kakao pěkně připalovalo. Mohlo být taky způsobenou plynovou troubou. Ale u detí to slavilo obrovský úspěch. Po prvním zkaženém plechu to pak už bylo ok. Dávám trojku

  • Tatjana222
    Tatjana222 | 6. 10. 2010 21:13

    Jee to je hezky, musim to taky vyzkoušet :)

  • Kristýna Novotná | 18. 10. 2009 16:24

    Tenhle recept také dělávám, naučila mě ho moje kamarádka z francouzské části Belgie. Ale já srdíčka nedělám, na chuti to neztratí, ani když to zabalíte jako roládu ;)

  • Martina Machalcová | 29. 10. 2008 19:28

    Jak to čtu, tak mám pocit, že se to kakao z toho listového těsta musí vysypat jak to budu stáčet a pak dávat na plech ne?A patří tam obyčejné kakao a nebo třeba granko?

  • Anonym | 12. 12. 2007 19:02

    dneska jsme to vyzkoušely a byl to spíš jeden preclík vedle druhého ae jinak super

  • Hanička | 12. 12. 2007 15:33

    Vyzkoušela jsem a od té doby když dělám něco s listovým těstem, vyšetřím trochu na tyto dobrůtky.Je to rychlé a výborné.

  • Veronika | 17. 10. 2007 07:58

    Včera večer jsem zkoušela z jednoho zbytkového plátu těsta. Vyváleja jsem proto opravdu dotenka, aby jich bylo co nejvíc, pořádně přimáčkla špičku, až se přítel těšil na rybičky :-) Ale nějakým zázrakem z toho vznikla krásná drobounká srdíčka. Jednoduché a moc dobré, díky za tip.

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:55

    Špičky srdiečok pritlačte silnejšie. Ono to kakao bráni zlepeniu, ale keď pritlačíte viac, tak sa to nerozíde. Pečte ako každé lístkové cesto, teda do horúcej rúry.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 14:25

    Děti ve škole dělaly o něco silnější plátky, než uvádí Terezka, protože ještě nemají tu jistotu. Ale srdce se celkem povedla a i tvar byl docela pěkný a většinou s nimi pobyt v troubě neudělal nic podstatného:-))

  • beba | 6. 12. 2006 14:02

    Aj mne sa to splaštilo, kde som urobila chybu.

  • Šárka | 6. 12. 2006 08:14

    Tvar srdíček se mi sice při pečení "zničil" a vypadalo to jako preclíčky, ale chutnalo to moc dobře. Před smotáním jsem ještě posypala mletými mandlemi ;-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 18:02

    Před chvílí jsme tato srdíčka dopekli s dětmi na kroužku vaření. Děti posílají 1!!

  • Michaela K. | 25. 3. 2006 14:19

    Hned to jdu vyzkoušet - určitě to bede dobrota!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Pleskačky

Pleskačky

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

215
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
134
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
88
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
76
Bramboráčky s houbami na smetaně
Bramboráčky s houbami na…
74
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact