• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská srdíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská srdíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Desku posypeme práškovým cukrem a na něm rozválíme těsto 2-3 mm silné. Přes sítko posypeme celé vrstvou kakaa (aby nebylo těsto vidět). Potom z obou delších stran těsto stočíme do poloviny. Dvojroládu krájíme ostrým nožem na plátky silné asi 5 mm a prsty dotlačíme "špici" srdíčka. Skládáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě do zlata.
2
Podáváme vychladlé jako pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • kája sisi | 27. 10. 2013 17:26

    asi jsi to upeču :-) ;-) :-D :-* 8-) O:-) <3 :-S

  • Inge | 26. 10. 2011 09:28

    vypada to moc dobre, 8-) dneska to skusim upect

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 15:25

    Včera jsem přidala recept na mnohem jednodušší krachle z listového těsta. Dnes jsem našla tento receptík, už ho mám mezi oblíbenými a příště vyzkouším místo krachliček ;-)

  • J.Tereza | 8. 11. 2010 21:20

    Ef1412, ale to nie je chyba receptu, ale vaša...v recepte je jasne napísané : KAKAO, nie kadejaké náhražky. :-$

  • MatějP | 8. 11. 2010 12:07

    ja bich kuli teto sladkosti i umrel

  • Ef1412 | 12. 10. 2010 12:04

    Já jsem tyhle srdíčka dělala na hody o víkendu, mělo to úspěch, ale měla jsem při pečení 2 problémy. Jednak jsem asi udělala chybu, když jsem použila granko, protože se mi strašně vysypávalo, ale pak jsem dala jen tenkou vrstvu a tu jsem ještě válečkem rozválela po povrchu. Pak druhý problé=m nebyl tvar(lepší je konec zakroutit, jde to lehce, ale při pečení, pokud byla srdíčka "dozlatova" se kakao pěkně připalovalo. Mohlo být taky způsobenou plynovou troubou. Ale u detí to slavilo obrovský úspěch. Po prvním zkaženém plechu to pak už bylo ok. Dávám trojku

  • Tatjana222
    Tatjana222 | 6. 10. 2010 21:13

    Jee to je hezky, musim to taky vyzkoušet :)

  • Kristýna Novotná | 18. 10. 2009 16:24

    Tenhle recept také dělávám, naučila mě ho moje kamarádka z francouzské části Belgie. Ale já srdíčka nedělám, na chuti to neztratí, ani když to zabalíte jako roládu ;)

  • Martina Machalcová | 29. 10. 2008 19:28

    Jak to čtu, tak mám pocit, že se to kakao z toho listového těsta musí vysypat jak to budu stáčet a pak dávat na plech ne?A patří tam obyčejné kakao a nebo třeba granko?

  • Anonym | 12. 12. 2007 19:02

    dneska jsme to vyzkoušely a byl to spíš jeden preclík vedle druhého ae jinak super

  • Hanička | 12. 12. 2007 15:33

    Vyzkoušela jsem a od té doby když dělám něco s listovým těstem, vyšetřím trochu na tyto dobrůtky.Je to rychlé a výborné.

  • Veronika | 17. 10. 2007 07:58

    Včera večer jsem zkoušela z jednoho zbytkového plátu těsta. Vyváleja jsem proto opravdu dotenka, aby jich bylo co nejvíc, pořádně přimáčkla špičku, až se přítel těšil na rybičky :-) Ale nějakým zázrakem z toho vznikla krásná drobounká srdíčka. Jednoduché a moc dobré, díky za tip.

  • Tereza Jarčušková | 7. 12. 2006 14:55

    Špičky srdiečok pritlačte silnejšie. Ono to kakao bráni zlepeniu, ale keď pritlačíte viac, tak sa to nerozíde. Pečte ako každé lístkové cesto, teda do horúcej rúry.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 14:25

    Děti ve škole dělaly o něco silnější plátky, než uvádí Terezka, protože ještě nemají tu jistotu. Ale srdce se celkem povedla a i tvar byl docela pěkný a většinou s nimi pobyt v troubě neudělal nic podstatného:-))

  • beba | 6. 12. 2006 14:02

    Aj mne sa to splaštilo, kde som urobila chybu.

  • Šárka | 6. 12. 2006 08:14

    Tvar srdíček se mi sice při pečení "zničil" a vypadalo to jako preclíčky, ale chutnalo to moc dobře. Před smotáním jsem ještě posypala mletými mandlemi ;-)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 18:02

    Před chvílí jsme tato srdíčka dopekli s dětmi na kroužku vaření. Děti posílají 1!!

  • Michaela K. | 25. 3. 2006 14:19

    Hned to jdu vyzkoušet - určitě to bede dobrota!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Listové těsto Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
25
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské Brambory
Francouzské Brambory
  • Recepty.cz
  • Francouzská srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact