• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • francouzská polévka
Napište svůj komentář k receptu

francouzská polévka

0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
francouzská polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 3
      ks cibule středně velké
    • 3
      ks červená cibule středně velké
    • 60
      kg máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krystal
    • 2
      ks bobkový list
    • tymián čerstvý
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 30
      g sýr
    • 6
      plátek francouzská bageta

Postup přípravy receptu

1
Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být vláčnější, ztlumte plamen, přidejte bobkové listy, čerstvé bylinky a vrchovatou polévkovou lžíci cukru. Pořádně promíchejte a nechte tak 10-15 minut dusit, tu a tam promíchněte. Pak je na čase deglazovat připáleniny – vlijte do hrnce malého panáka vína. Promíchejte a zas nechte dusit.
2
Proces dušení 10-15 minut a deglazování opakujeme 2x – 3x, dokud cibulka není opravdu krásně hnědá a zkaramelizovaná. Pak zaprášíme moukou a ještě minutu restujeme a mícháme.
3
Po těch 20 minutách stačí vyjmout bylinky, které už daly, co měly a ještě přilít posledního malého panáčka vína. To už vyvařit nenecháme. Pokud máte doma načaté sherry a nebo bílé portské, klidně cmrndněte místo něj to. Promíchejte a můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská srdíčka

Francouzská srdíčka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Chlebová
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Červená cibule Cibule Cukr krystal Francouzská bageta Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Sýr Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorové maso

Mramorové maso

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

64
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
56
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný…
38
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská marináda
Francouzská marináda
Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské bagety (Baguettes)
Francouzské brambory
Francouzské brambory
  • Recepty.cz
  • francouzská polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact