• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská gratinovaná cibulačka

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na vývar
    • 2
      ks mrkev větší čerstvá
    • 2
      ks petržel větší čerstvá
    • 1
      ks celer (stačí půlka)
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 2
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks kuřecí játra (nejlépe skelet od řezníka)
    • 8
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý na dochucení čerstvě pompletý
    • 2
      l studená voda (pozor ne teplou)
    • 2
      ks cibule
  • Základ na cibulačku
    • 3
      ks cibule nejlépe velká bílá
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý čerstvě umletý
    • 30
      g máslo (poctivé české, žádné experimenty)
  • Na dokončení cibulačky
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán (pravá cibulačka obsahuje sýr Gruyré)

Postup přípravy receptu

1
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
2
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut. Skelet a křídla obracíme, aby se nepřipékaly a netvořily se spáleniny.
3
Zhruba 10 minut před dokončením pečení kostí roztopíme ve větším hrnci máslo a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a restujeme zhruba 10 minut.
4
Vytáhneme z trouby pečené kuřecí skelety, křídla a vložíme do hrnce s orestovanou zeleninou. Dohromady ještě vše znovu asi 2 minuty orestujeme, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) a zalijeme studenou vodou cca 2-2,5 litru podle množství a velikosti zeleniny, skeletu a kuřecích křídel. Nyní vložíme do hrnce také žluté cibule. Cibule neloupeme celé, ale jen jednu horní slupku a ořežeme tmavé kraje. Cibule ve slupce vložíme do hrnce spolu se zeleninou a skelety. Přidáme torchu petrželové natě a uvedeme do varu. Jakmile začne vývar vřít, ihned stáhneme na nejmenší stupeň tak, aby vývar jen mírně bublal (Menší bubliny neboli táhnutí. Vývar nesmí hodně vřít.). Vývar vaříme od času zavaření 2 hodiny. Po dokončení vývar přecedíme, abychom měli jen samotný vývar bez masa a zeleniny pro další použití na cibulačku. (Prozatím nesolíme, to až později na dochucení.)
5
Nyní si připravíme základ na cibulačku:
6
Všechnu bílou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a restujeme na rozpuštěném másle 15-20 minut do doby, než bude hnědá. Potom přidáme lžíci hladké mouky, zapražíme spolu s cibulí (pozor, aby nezačala cibule černat) a poté zalijeme hotovým kuřecím vývarem. Takto zalitou cibulačku vaříme zhruba 20 minut, abychom vyvařili mouku a spojili chutě. Přidáme čerstvě umletý pepř, dochutíme solí. (Jiné koření se nepřidává, pak už je to lidová tvořivost.) Nyní máme skoro hotovo.
7
Závěrečná příprava:
8
Bagetu nakrájíme na menší kolečka/plátky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Do polévkové misky nalejeme cibulovou polévku a na vrch vložíme orestovanou bagetu. Nastrouháme na jemné plátky (nejlépe sýrovým struhadlem) sýr Gruyré a misku vložíme do rozehřáté trouby do doby, než se sýr rozpustí a bude mít zlatavou barvu.
9
Pak již vytáhneme a je hotovo. Pozor, miska bude pálit, ale chuť bude vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Francouzská bageta Hladká mouka Kuřecí játra Kuřecí křídla Máslo Mrkev Nové koření Panenský olivový olej Parmazán Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Kohout na víně
Kohout na víně

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact