Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli na plátky, zasypeme ji moukou, necháme také osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, až je cibule měkká. Plátky chleba pokrájíme na kostky, opečeme na pánvi na oleji, dáme do talířů, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou. Povrch polévky zdobíme sekanou petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mike
|23. 2. 2015 15:02
To neni francouzska cibulacka, ta se dela s vinem
Pierre
|22. 11. 2014 22:19
Pardon, ale tohle nema s francouzskou cibulackou nic spolecneho. Cibule se musi vice jak hodinu pomalu karamelizovat, do polevky patri koreni jako bobkovy list a treba tymian, ale hlavne trochu bileho vina.
tasopenaf
|1. 9. 2014 10:46
Neuveriteľné, aký jednoduchý recept. To radšej doporučujem recept podľa Julie Child. Tam sa človek aspoň dozvie, čo, prečo a hlavne ako. Osmažiť cibulku to nie je len tak.