• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská cibulačka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 97
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Na suroviny i přípravu jednoduchá, v chuti ohromující. Francouzská cibulačka je ideálním jídlem pro chladné zimní dny, ale užijete si ji kdykoliv.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      snítka tymián
    • 3
      stroužek česnek
    • 250
      ml bílé víno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l vývar
    • 1
      ks bageta menší
    • 150
      g sýr Gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte teplotu. Na mírném plameni a za občasného míchání cibuli restujte asi 30 minut. Cibule zezlátne a změkne.

RADA: Krájení cibule

2
Vmíchejte česnek nasekaný nadrobno, krátce zarestujte a přilijte víno. Na mírném plameni vařte asi 5 minut, aby se odpařil alkohol a tekutina se částečně zredukovala. Obsah hrnce zaprašte moukou, promíchejte a minutu restujte. Teď postupně přilévejte horký vývar, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu

3
Bagetu nakrájejte na plátky a z obou stran ji opečte pod grilem dozlatova. Sýr nastrouhejte nahrubo. Polévku dochuťte solí, pepřem a rozdělte do misek vhodných do trouby. Při nalévání vylovte větvičky tymiánu. Na polévku dejte plátky opečené bagety a bohatě je zasypte sýrem. Misky dejte krátce zapéct do trouby pod gril, stačí pár minut, než se rozpustí sýr.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule

Cibulačka s toasty

Cibulačka s toasty

Dip z karamelizované cibule

Dip z karamelizované cibule

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bílé víno Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Sýr Tymián Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Salámový dort

Salámový dort

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

79
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
49
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
29
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
25
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp…
19
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact