• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta - hrníčkový recept
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta - hrníčkový recept

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 146
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      lžička sušené droždí
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.
2
Z tohoto množství uděláme 2 bagety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Francouzská bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jujájo | 17. 2. 2019 19:47

    Povedly se :) Dala jsem půlku hladké mouky a půlku hl. Mouky špladové (chlebova z Lidlu). Sice jsem nevěděla poměr lžičky a hrnky, ani jak řídké/tuhé těsto má být. Vyšly 2 hezké baterky chlebove chuti (Ale to asi je tou moukou). Příště přidám i semínka :P

  • Martina | 28. 10. 2016 19:39

    Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

  • Martina | 28. 10. 2016 19:39

    Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

  • milans13 | 28. 8. 2014 20:04

    Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

  • nuteverka | 9. 6. 2013 11:50

    na druhy plech

  • Gábina H | 30. 9. 2008 08:32

    Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

  • Petr Kazik | 29. 9. 2008 21:04

    funguje, 1

  • Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 12:55

    Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

  • Marketa F. | 1. 2. 2008 00:06

    Pani Vladko, dekuji za typ, zkusila jsem dnes udelat s jednim hrnkem celozrnne mouky misto bile a chutnalo mi vic nez z bile! Priste zkusim prihodit par slunecnicovych seminek, mela jsem je pripravene uz tentokrat, jenze jsem na ne v zapalu vareni a peceni zapomnela.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 20:17

    Zkusila jsem a bagety vypadají i chutnají dobře.Jeden hrnek bílé mouky jsem ale nahradila pšeničnou celozrnnou a přidala jsem trochu pšenič.klíčků,aby to bylo 'zdravější'.Těsto bylo pěkné,nelepivé.Dávám za 1:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Olivový olej Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Nakládané maso

Nakládané maso

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
38
Korpus na dort
Korpus na dort
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Křehké čokoládové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Léto na sítích vs. léto v reálu: 5 tipů, jak přestat scrollovat a začít žít

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od ex-prezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od ex-prezidenta

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta - hrníčkový recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact