• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milujete křupavé bagety a ty ze supermarketu vám nechutnají? Připravte si doma vlastní pečivo. Stačí vám jen čtyři základní suroviny a voda. A pak taky trochu času. Pusťte se do pečení třeba o víkendu. Neděle pak bude mnohem hezčí!

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 360
      ml voda
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí
    • 25
      g med

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte, abyste zpracovali celý objem. Nakonec těsto vždy přetočte spodní stranou nahoru.

RADA: Nadýchané palačinky

2
Po třetím zpracování opět překryjte mísu fólií a nechte v ledničce přes noc (12 hodin) pomalu kynout. Druhý den těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na tři stejné části a z každé vytvořte bochánek. Přikryjte utěrkou a nechte 45 až 60 minut v pokojové teplotě odpočinout.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

3
Každý bochánek vyválejte do tvaru bagety a všechny spoje pevně stiskněte k sobě. Bagety přesuňte na pomoučněnou utěrku, mezi bagetami utěrku povytáhněte, aby vznikla „hráz“ a bagety se neslepily. Nechte znovu odpočinout, asi 30 minut.

RADA: Bagety s houbami

4
Troubu předehřejte na 250 °C a dospod položte kastrol s vodou. Bagety opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, vrchní stranou je otočte dolů. Každou ostrým nožem 3x šikmo nařízněte a dejte do trouby. Snižte teplotu na 230 °C a pečte 15 minut dozlatova.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:52

    Těsto jsem 1/2 hodiny zpracovávala v domácí pekárně, poté jsem ho vložila do uzavřené nádoby a dala do lednice. (postup výše: průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte... jsem vynechala). Po 12 hodinách jsem těsto z lednice přesunula do tepla a nechala ještě cca 2 hod. "rozehřát". Těsto se trochu lepilo, při zpracovávání jsem přidávala trochu mouky. Než se předehřála trouba, vyválela jsem 3 bagetky na standartní plech a nechala péct dle návodu. Bagety jsou výborné !

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:38

    Extra výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Med Sůl Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Azu po česku

Azu po česku

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

90
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
58
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
56
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

Belohorcová k obvinění manžela z nevěry: Podivné vyjádření! Vlastíka se nezastala…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact