• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milujete křupavé bagety a ty ze supermarketu vám nechutnají? Připravte si doma vlastní pečivo. Stačí vám jen čtyři základní suroviny a voda. A pak taky trochu času. Pusťte se do pečení třeba o víkendu. Neděle pak bude mnohem hezčí!

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 360
      ml voda
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí
    • 25
      g med

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte, abyste zpracovali celý objem. Nakonec těsto vždy přetočte spodní stranou nahoru.

RADA: Nadýchané palačinky

2
Po třetím zpracování opět překryjte mísu fólií a nechte v ledničce přes noc (12 hodin) pomalu kynout. Druhý den těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na tři stejné části a z každé vytvořte bochánek. Přikryjte utěrkou a nechte 45 až 60 minut v pokojové teplotě odpočinout.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

3
Každý bochánek vyválejte do tvaru bagety a všechny spoje pevně stiskněte k sobě. Bagety přesuňte na pomoučněnou utěrku, mezi bagetami utěrku povytáhněte, aby vznikla „hráz“ a bagety se neslepily. Nechte znovu odpočinout, asi 30 minut.

RADA: Bagety s houbami

4
Troubu předehřejte na 250 °C a dospod položte kastrol s vodou. Bagety opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, vrchní stranou je otočte dolů. Každou ostrým nožem 3x šikmo nařízněte a dejte do trouby. Snižte teplotu na 230 °C a pečte 15 minut dozlatova.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:52

    Těsto jsem 1/2 hodiny zpracovávala v domácí pekárně, poté jsem ho vložila do uzavřené nádoby a dala do lednice. (postup výše: průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte... jsem vynechala). Po 12 hodinách jsem těsto z lednice přesunula do tepla a nechala ještě cca 2 hod. "rozehřát". Těsto se trochu lepilo, při zpracovávání jsem přidávala trochu mouky. Než se předehřála trouba, vyválela jsem 3 bagetky na standartní plech a nechala péct dle návodu. Bagety jsou výborné !

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:38

    Extra výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Med Sůl Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Boršč III.

Boršč III.

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

45
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
44
Švestková povidla
Švestková povidla
41
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact