• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milujete křupavé bagety a ty ze supermarketu vám nechutnají? Připravte si doma vlastní pečivo. Stačí vám jen čtyři základní suroviny a voda. A pak taky trochu času. Pusťte se do pečení třeba o víkendu. Neděle pak bude mnohem hezčí!

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 360
      ml voda
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí
    • 25
      g med

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte, abyste zpracovali celý objem. Nakonec těsto vždy přetočte spodní stranou nahoru.

RADA: Nadýchané palačinky

2
Po třetím zpracování opět překryjte mísu fólií a nechte v ledničce přes noc (12 hodin) pomalu kynout. Druhý den těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na tři stejné části a z každé vytvořte bochánek. Přikryjte utěrkou a nechte 45 až 60 minut v pokojové teplotě odpočinout.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

3
Každý bochánek vyválejte do tvaru bagety a všechny spoje pevně stiskněte k sobě. Bagety přesuňte na pomoučněnou utěrku, mezi bagetami utěrku povytáhněte, aby vznikla „hráz“ a bagety se neslepily. Nechte znovu odpočinout, asi 30 minut.

RADA: Bagety s houbami

4
Troubu předehřejte na 250 °C a dospod položte kastrol s vodou. Bagety opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, vrchní stranou je otočte dolů. Každou ostrým nožem 3x šikmo nařízněte a dejte do trouby. Snižte teplotu na 230 °C a pečte 15 minut dozlatova.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:52

    Těsto jsem 1/2 hodiny zpracovávala v domácí pekárně, poté jsem ho vložila do uzavřené nádoby a dala do lednice. (postup výše: průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte... jsem vynechala). Po 12 hodinách jsem těsto z lednice přesunula do tepla a nechala ještě cca 2 hod. "rozehřát". Těsto se trochu lepilo, při zpracovávání jsem přidávala trochu mouky. Než se předehřála trouba, vyválela jsem 3 bagetky na standartní plech a nechala péct dle návodu. Bagety jsou výborné !

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:38

    Extra výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Med Sůl Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Bramborové placky

Bramborové placky

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

81
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
68
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
63
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
40
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
37
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact