• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milujete křupavé bagety a ty ze supermarketu vám nechutnají? Připravte si doma vlastní pečivo. Stačí vám jen čtyři základní suroviny a voda. A pak taky trochu času. Pusťte se do pečení třeba o víkendu. Neděle pak bude mnohem hezčí!

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 360
      ml voda
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí
    • 25
      g med

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte, abyste zpracovali celý objem. Nakonec těsto vždy přetočte spodní stranou nahoru.

RADA: Nadýchané palačinky

2
Po třetím zpracování opět překryjte mísu fólií a nechte v ledničce přes noc (12 hodin) pomalu kynout. Druhý den těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na tři stejné části a z každé vytvořte bochánek. Přikryjte utěrkou a nechte 45 až 60 minut v pokojové teplotě odpočinout.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

3
Každý bochánek vyválejte do tvaru bagety a všechny spoje pevně stiskněte k sobě. Bagety přesuňte na pomoučněnou utěrku, mezi bagetami utěrku povytáhněte, aby vznikla „hráz“ a bagety se neslepily. Nechte znovu odpočinout, asi 30 minut.

RADA: Bagety s houbami

4
Troubu předehřejte na 250 °C a dospod položte kastrol s vodou. Bagety opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, vrchní stranou je otočte dolů. Každou ostrým nožem 3x šikmo nařízněte a dejte do trouby. Snižte teplotu na 230 °C a pečte 15 minut dozlatova.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:52

    Těsto jsem 1/2 hodiny zpracovávala v domácí pekárně, poté jsem ho vložila do uzavřené nádoby a dala do lednice. (postup výše: průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte... jsem vynechala). Po 12 hodinách jsem těsto z lednice přesunula do tepla a nechala ještě cca 2 hod. "rozehřát". Těsto se trochu lepilo, při zpracovávání jsem přidávala trochu mouky. Než se předehřála trouba, vyválela jsem 3 bagetky na standartní plech a nechala péct dle návodu. Bagety jsou výborné !

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:38

    Extra výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Med Sůl Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

282
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
95
Znojemské okurky
Znojemské okurky
61
Věnečky z odpalovaného těsta s krémem
Věnečky z odpalovaného…
57
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
50
Kokosová bábovka III.
Kokosová bábovka III.

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Retro fotka Markéty Konvičkové pobavila i dojala: Sny se plní, libuje si nemocná zpěvačka

Retro fotka Markéty Konvičkové pobavila i dojala: Sny se plní, libuje si nemocná zpěvačka

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact