• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Milujete křupavé bagety a ty ze supermarketu vám nechutnají? Připravte si doma vlastní pečivo. Stačí vám jen čtyři základní suroviny a voda. A pak taky trochu času. Pusťte se do pečení třeba o víkendu. Neděle pak bude mnohem hezčí!

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 360
      ml voda
    • 10
      g sůl
    • 10
      g droždí
    • 25
      g med

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte, abyste zpracovali celý objem. Nakonec těsto vždy přetočte spodní stranou nahoru.

RADA: Nadýchané palačinky

2
Po třetím zpracování opět překryjte mísu fólií a nechte v ledničce přes noc (12 hodin) pomalu kynout. Druhý den těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na tři stejné části a z každé vytvořte bochánek. Přikryjte utěrkou a nechte 45 až 60 minut v pokojové teplotě odpočinout.

RADA: Ze starého chleba uděláte super topinky, smaženku, zmrzlinu i kávu!

3
Každý bochánek vyválejte do tvaru bagety a všechny spoje pevně stiskněte k sobě. Bagety přesuňte na pomoučněnou utěrku, mezi bagetami utěrku povytáhněte, aby vznikla „hráz“ a bagety se neslepily. Nechte znovu odpočinout, asi 30 minut.

RADA: Bagety s houbami

4
Troubu předehřejte na 250 °C a dospod položte kastrol s vodou. Bagety opatrně přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, vrchní stranou je otočte dolů. Každou ostrým nožem 3x šikmo nařízněte a dejte do trouby. Snižte teplotu na 230 °C a pečte 15 minut dozlatova.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

Banh mi - bageta s pečeným bůčkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:52

    Těsto jsem 1/2 hodiny zpracovávala v domácí pekárně, poté jsem ho vložila do uzavřené nádoby a dala do lednice. (postup výše: průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte. Z okrajů dokola mísy překládejte těsto doprostřed a mísou přitom otáčejte... jsem vynechala). Po 12 hodinách jsem těsto z lednice přesunula do tepla a nechala ještě cca 2 hod. "rozehřát". Těsto se trochu lepilo, při zpracovávání jsem přidávala trochu mouky. Než se předehřála trouba, vyválela jsem 3 bagetky na standartní plech a nechala péct dle návodu. Bagety jsou výborné !

  • Uživatel (#336797) | 1. 10. 2023 08:38

    Extra výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Med Sůl Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Výborný losos

Výborný losos

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

45
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
29
Bramborový salát s chřestem
Bramborový salát s…
29
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
29
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Fondue z toblerone
Fondue z toblerone
Fracouzská kaše
Fracouzská kaše
Francouzská bageta
Francouzská bageta
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept
Francouzská bramboračka
Francouzská bramboračka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
  • Recepty.cz
  • Francouzská bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact