• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzké brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg uzeniny
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      česnek
    • 1
      lžička muškátový květ
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 6. 2. 2016 11:21

    :-D :-D :-D

  • Petra Fojtíková | 12. 7. 2007 13:00

    a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy

  • Jiný anonym | 8. 12. 2006 01:55

    Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy

  • Iveta Bílková | 6. 12. 2006 18:13

    No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!

  • Petra Vojtášková | 6. 12. 2006 17:25

    co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?

  • kačka | 6. 12. 2006 17:21

    anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???

  • Anonym | 6. 12. 2006 17:01

    a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))

  • Věra | 6. 12. 2006 13:23

    To teda musí vonět.. už se na to těším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Muškátový květ Smetana Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Mouřeníny

Mouřeníny

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
47
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
41
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
34
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
30
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact