• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzké brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg uzeniny
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      česnek
    • 1
      lžička muškátový květ
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 6. 2. 2016 11:21

    :-D :-D :-D

  • Petra Fojtíková | 12. 7. 2007 13:00

    a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy

  • Jiný anonym | 8. 12. 2006 01:55

    Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy

  • Iveta Bílková | 6. 12. 2006 18:13

    No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!

  • Petra Vojtášková | 6. 12. 2006 17:25

    co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?

  • kačka | 6. 12. 2006 17:21

    anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???

  • Anonym | 6. 12. 2006 17:01

    a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))

  • Věra | 6. 12. 2006 13:23

    To teda musí vonět.. už se na to těším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Muškátový květ Smetana Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Pečený kapr

Pečený kapr

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

150 minut
Bun bo Nam Bo

Bun bo Nam Bo

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

30 minut
Restovaná zelenina s kuřecím masem

Restovaná zelenina s kuřecím masem

20 minut
Banánové lívance s kokosem a mákem

Banánové lívance s kokosem a mákem

90 minut
Skvělý domácí kváskový chleba

Skvělý domácí kváskový chleba

50 minut
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

45 minut
Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

20 minut
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

60 minut
Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Poslední sledované recepty

76
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
64
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
57
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
52
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, superpotravina našich babiček. Upečte z něj lahodný tvarožník nebo bábovku
Tvaroh, superpotravina našich babiček. Upečte z…
Jídlo podle čínského horoskopu: Jaké potraviny vám nejvíc prospějí a co si uvařit?
Jídlo podle čínského horoskopu: Jaké potraviny…
Znáte miso pastu? Tahle zázračná superpotravina je nejenom zdravá, ale skrývá v sobě i kouzlo umami
Znáte miso pastu? Tahle zázračná superpotravina…
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo nepotřebný spotřebič? Která jídla povznese a co nejde pozřít?
Horkovzdušná fritéza: Dobrý pomocník, nebo…
Dubajská čokoláda: Podrobný návod, jak ji vyrobit doma
Dubajská čokoláda: Podrobný návod, jak ji vyrobit…
AHA.cz Intimní přiznání Babiše: Žádný rozvod a milostný život s Monikou

Intimní přiznání Babiše: Žádný rozvod a milostný život s Monikou

Mimibazar 6 přírodních způsobů, jak se snadno a přirozeně zbavit zahlenění a s ním související rýmy a kašle

6 přírodních způsobů, jak se snadno a přirozeně zbavit zahlenění a s ním související rýmy a kašle

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Vnitřní hodiny, které ovlivňují kvalitu pleti i spánek: Víte, jak funguje cirkadiánní rytmus?

Vnitřní hodiny, které ovlivňují kvalitu pleti i spánek: Víte, jak funguje cirkadiánní rytmus?

Ženy.cz Jak nemít chuť na sladké? Odhalte příčinu a jednoduše se jí zbavte

Jak nemít chuť na sladké? Odhalte příčinu a jednoduše se jí zbavte

Blesk.cz Jiřina Bohdalová pár dní po operaci v jednom kole: Hazard se zdravím?! Co na to odborníci?

Jiřina Bohdalová pár dní po operaci v jednom kole: Hazard se zdravím?! Co na to odborníci?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a stromy: Jaký je ten váš?

Znamení zvěrokruhu a stromy: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact