Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dan
|6. 2. 2016 11:21
:-D :-D :-D
Petra Fojtíková
|12. 7. 2007 13:00
a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy
Jiný anonym
|8. 12. 2006 01:55
Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy
Iveta Bílková
|6. 12. 2006 18:13
No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!
Petra Vojtášková
|6. 12. 2006 17:25
co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?
kačka
|6. 12. 2006 17:21
anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???
Anonym
|6. 12. 2006 17:01
a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))