• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzké brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg uzeniny
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      česnek
    • 1
      lžička muškátový květ
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 6. 2. 2016 11:21

    :-D :-D :-D

  • Petra Fojtíková | 12. 7. 2007 13:00

    a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy

  • Jiný anonym | 8. 12. 2006 01:55

    Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy

  • Iveta Bílková | 6. 12. 2006 18:13

    No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!

  • Petra Vojtášková | 6. 12. 2006 17:25

    co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?

  • kačka | 6. 12. 2006 17:21

    anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???

  • Anonym | 6. 12. 2006 17:01

    a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))

  • Věra | 6. 12. 2006 13:23

    To teda musí vonět.. už se na to těším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Muškátový květ Smetana Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Řezy Margot

Řezy Margot

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Makovec

Makovec

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
49
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
29
Topinamburová polévka s chilli
Topinamburová polévka s…
28
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové…
26
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact