• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
Napište svůj komentář k receptu

Francouzké brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzké brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg uzeniny
    • 2
      kelímek smetana
    • 1
      česnek
    • 1
      lžička muškátový květ
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané syrové brambory nastrouháme na plátkovém struhadle, promícháme se solí a pepřem, případně přidáme drobně krájenou uzeninu. Rovnoměrně rozložíme dopekáče, dobře vymazaného máslem.
2
Dva kelímky sladké smetany smícháme s menší paličkou česneku utřeného se solí a malou lžičkou muškátového květu, množství koření není nijak přehnané. Nalijeme na brambory a odkryté pečeme velmi zvolna, asi na 140 °C 75-90 minut.V předpisu je uvedena šlehačka, já dávám dvanáctiprocentní smetanu. Je lehčí a na chuti neubere, mám to vyzkoušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé francouzké brambory

Rychlé francouzké brambory

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dan | 6. 2. 2016 11:21

    :-D :-D :-D

  • Petra Fojtíková | 12. 7. 2007 13:00

    a vršek se může zalít rozšlehaným vajíčkem a posypat nastrouhaným sýrem... hamy mnamy

  • Jiný anonym | 8. 12. 2006 01:55

    Zapečené brambory jsou dobré i bez masa, napadají mě třebas s rajčátky (asi by se hodilo nadrobit na ně trochu nivy a pak zalít tou smetánkou), nebo s jinou zeleninou ... možností je spousta, chce to jen krapánek fantazie, dámy

  • Iveta Bílková | 6. 12. 2006 18:13

    No anonyme - je tam přece uzenina. To je taky maso , když tam dáte třeba uzenou krkovici : o)) Já používám ještě koření Kotany "Francouzské brambory" Je to s ním vynikající!!!

  • Petra Vojtášková | 6. 12. 2006 17:25

    co třeba to půl kila uzeniny ??? Nebo to není maso ?

  • kačka | 6. 12. 2006 17:21

    anonyme, ty nevíš, že uzenina je taky maso???

  • Anonym | 6. 12. 2006 17:01

    a kde je ňáké masíčko??já bych si smlsla ale přítel by asi radost neměl:o))))

  • Věra | 6. 12. 2006 13:23

    To teda musí vonět.. už se na to těším...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Muškátový květ Smetana Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Broskvový dort

Broskvový dort

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Francouzké brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact