• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Foukaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Foukaná buchta

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Foukaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce máslo
    • čokoládová poleva
    • kokos s mandlemi na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme. Lehce vmícháme šlehačku a sníh z bílků. Polovinu nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a druhou polovinu obarvíme kakaem. Nalijeme na světlé těsto, uděláme mramor a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Sypeme kokosem s mletými mandlemi.
2
Po upečení je buchta krásně našlehaná a lehoučká.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka | 20. 4. 2007 14:43

    Vcera jsem buchtu upekla,a moc nadšená jsem nebyla,byla nízká a vzhledově nic moc,chyběl mi tam prášek do pečiva,ale na chut zase špatná nebyla,ale už ji péci nebudu.

  • majda | 17. 4. 2007 18:11

    dala jsem kyp.prášek a byl cítit,chce to jenom menší plech,buchta je jinak výborná opravdu lehoučká a našlehaná

  • Oli | 16. 4. 2007 12:44

    Souhlasím s Lucií, myslím, že by bylo možná lepší přidávat šlehačku a mouku střídavě, aby se to dalo míchat. Měla jsem stejný problém, proto jsem uprostřed přidávání mouky dala do těsta šlehačku a pak jsem přidala teprve zbytek mouky. Jinak chuťově je buchta moc dobrá.

  • Marketa Kralova | 16. 4. 2007 12:18

    Kde je, prosim, prasek do peciva?Buchta je nizka a na pohled nic moc.

  • M.V. | 16. 4. 2007 10:43

    Lucie nevím teda ale ja buchtu také vyzkoušela a byla výborná,je fakt že jsem dala toho másla asi o něco víc.Spíš jsem měla strach z té šlehačky aby se mi nesrazila při pečení.Buchta je opravdu výborná a hlavně nepřeslazená to mi nemusíme.takže jednička

  • Lucie Š. | 14. 4. 2007 12:23

    Když jsem přidala máslo a mouku do utřených žloutků s cukrem, vznikla z toho hrouda těsta, do které se už nic lehce vmíchat nedalo....

  • Jarka Oumarová | 10. 4. 2007 17:51

    Já to typuju, že Markéta si většinu receptů vymýšlí a tvoří sama. Sice ji osobně neznám, ale na ni by mi to sedělo. Jeví se mi jako velmi kreativní osoba :-)))

  • Irena Klasová | 10. 4. 2007 14:27

    Zase jedna další dobrůtka na víkend.Paní Markéto, kam Vy na ty skvělé recepty chodíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Kakao Kokos Máslo Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Foukaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact