Nejprve vyšleháme do tuha šlehačku a bílky (každé zvlášt), žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme. Lehce vmícháme šlehačku a sníh z bílků. Polovinu nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a druhou polovinu obarvíme kakaem. Nalijeme na světlé těsto, uděláme mramor a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a polijeme čokoládou. Sypeme kokosem s mletými mandlemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka
|20. 4. 2007 14:43
Vcera jsem buchtu upekla,a moc nadšená jsem nebyla,byla nízká a vzhledově nic moc,chyběl mi tam prášek do pečiva,ale na chut zase špatná nebyla,ale už ji péci nebudu.
majda
|17. 4. 2007 18:11
dala jsem kyp.prášek a byl cítit,chce to jenom menší plech,buchta je jinak výborná opravdu lehoučká a našlehaná
Oli
|16. 4. 2007 12:44
Souhlasím s Lucií, myslím, že by bylo možná lepší přidávat šlehačku a mouku střídavě, aby se to dalo míchat. Měla jsem stejný problém, proto jsem uprostřed přidávání mouky dala do těsta šlehačku a pak jsem přidala teprve zbytek mouky. Jinak chuťově je buchta moc dobrá.
Marketa Kralova
|16. 4. 2007 12:18
Kde je, prosim, prasek do peciva?Buchta je nizka a na pohled nic moc.
M.V.
|16. 4. 2007 10:43
Lucie nevím teda ale ja buchtu také vyzkoušela a byla výborná,je fakt že jsem dala toho másla asi o něco víc.Spíš jsem měla strach z té šlehačky aby se mi nesrazila při pečení.Buchta je opravdu výborná a hlavně nepřeslazená to mi nemusíme.takže jednička
Lucie Š.
|14. 4. 2007 12:23
Když jsem přidala máslo a mouku do utřených žloutků s cukrem, vznikla z toho hrouda těsta, do které se už nic lehce vmíchat nedalo....
Jarka Oumarová
|10. 4. 2007 17:51
Já to typuju, že Markéta si většinu receptů vymýšlí a tvoří sama. Sice ji osobně neznám, ale na ni by mi to sedělo. Jeví se mi jako velmi kreativní osoba :-)))
Irena Klasová
|10. 4. 2007 14:27
Zase jedna další dobrůtka na víkend.Paní Markéto, kam Vy na ty skvělé recepty chodíte?