Odblaněné hovězí maso nakrájíme na drobné kostky nebo nudličky. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme maso a restujeme tak dlouho, až se všechno maso zatáhne. Pak osolíme, opepříme a hustě zasypeme majoránkou. Na toto množství masa asi 1 polévkovou lžíci. Zamícháme, ztlumíme plamen na minimum a pod poklicí dusíme nejdříve ve vlastní šťávě. Je třeba hlídat! Až se trochu vysmahne, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Je to hovězí, tak to bude chvilku trvat.
2
Mezitím si nakrájíme ostrou klobásku na kolečka nebo půlkolečka, okurku podobně. Pokud máme nakládanou kapii ve sklenici krájenou, tak ji použijeme takhle. Jestli ji zavařujete, jen rozpůlenou, tak nasekáme na nudličky. Až maso změkne, přidáme klobásu, okurky a kápii a ještě asi 15 minut dodusíme.
3
Teď je potřeba vystihnout moment, kdy zelenina zahustí pokrm a neplave ve vodě. Pak už není potřeba ničím zahušťovat.
4
Fořtovku je dobrá s hranolkama, ale je super i s čerstvým chlebem nebo rýží. Skvělé i pro podávání v bramboráku.
5
Pikantní jídlo, vhodné např. po Silvestrovské noci.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.