Rozpustit v ohni čokoládu a šlehačku, přidat likér a ihned podávat s krájeným, nebo celým ovocem (kiwi, ananas, jahody, kanadské borůvky atd.). Je lepší, když pod fondue hoří nízká svíčka. Ovoce napichujeme na vhodná napichovátka, při cestě do úst podložíme sušenkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|20. 9. 2009 13:54
Ovocné fondue děláme také, i když ne z Toblerone, ale z kvalitní hořké čokoláda (z cca 70%tní). Do 100g rozpuštěné čokolády přidávám cca 50 g másla a frťana třešňovice, meruňkovice a pod. alkoholu. Ovoce doporučuji předem nachystat - vypeckovat, nakrájet na sousta atd. Naposledy jsme měli nektarinku, hroznové víno. ostružiny, banán a švestky. Je to výborná chuťovka a zejména děti ocení to, že si sousta samy připravují. Simča