Díky, roláda se povedla na výbornou :-) Jako krém jsem rozšlehala celé máslo a do něj vmíchala polovinu Salka. Všichni se olizovali.
Super roláda, já dělám krém tak, že našlehám celé máslo a do toho přidám půlku Salka. Nemá to chybu, akorát je důležité dodržet pořadí - máslo a pak to salko, jinak se to zdrcne.
většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe
většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe
Rolada se musi pect na 2oo stup.c ,aby se nevysusila a sla dobre stocit.
Super, vynechala jsem kakao a natřela borůvkovou marmeládou se zakysanou smetanou. Uvidíme, jak to dopadne, ale smotat to šlo skvěle.
Tak poprvé co jsem pekl jakože buchtu a napoprvé super návod pochopen jen teplota trouby chyběla ale porovnal jsem pár receptů na rolády a pekl to na průměrnou teplotu cca170 v plynové troubě ve vrchní části trouby cca 10-11 minut. náplň jsem udělal tvaroh citrón. stočení šlo perfektně v pečícím papíru ještě ji zbývá dozdobit čokoládou nahoře a jsem zvědav co moje drahá polovička na to :). pěkný rychlý recept jen to chce psát podrobněji pro úplné začátečníky bylo by to pak snažšší
Koupis sacek s praskem s napisem Ztuzovac slehacky..obvykle vedle prasku do peciva a vanilkovejch cukru:)
Pak mě zajímá co je to ztužovač do šlehačky?Jako máslo?
Jenže tam není jak vyrobit tu roládu z toho piškotového těsta? Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po vyndání položíme nahoru vlhkou čistou útěrku a plát do ní svineme. Mezitím si uděláme krém jako do dortu (nebo pouze potřeme marmeládou) a do rozbaleného plátu potřeme a svineme - tentokrát již bez útěrky. ..Pak teda následuje tenhle proces?
Prosím a na kolik stupnů péct?? :-\
výborné, já ke šlehačce přidala jeden tvaroh, nastrouhanou čokoládu a nastrouhaný banán a všichni si chrochtáme ;-)
Rychlé a výborné! <:-)
Výborná roláda, jednoduchá a není zbytečně přeslazená. Za mě doporučuji. <:-)
Idem ju skusit upiect potom dam recept ja
Velice jednoducha rolada, opravdu hned hotova. Pekla jsem ve svetle variante, a take vyborna.
můžu se zeptat na receptík toho pudinkového krému? díky :)
Vždy mi roláda přišla složitá ohledně rolování, bála jsem se, že praskne, ale tento recept se mi osvědčil. Dělám, světlou nebo tmavou s pudingovo-máslovým krémem a navrch poleju čokoládou a dozdobím ještě krémem. Díky za skvělý a rychlý recept :-)
vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti :-D ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni :D :))
Jak velky plech pouzit? te mouky mi prijde na klasicky 30x40cm nejak malo %) Dik
Roládu jsem vyzkoušela a je moooc dobrá. Nedávala jsem ztužovat do šlehačky, protože roláda byla do vteřiny pryč :-)
Ahoj :) mockrát děkuju za super recept, nemohla jsem najít svůj osvědčený, tak jsem zkusila tento a musím říct, že je vážně skvělý. Roláda se vůbec netrhala, jsem zvyklá ji nejdříve smotat do mokré utěrky, a pak až namazat krémem a znovu zabalit. Absolutně žádná trhlina. Vážně díky, je mi 19 let, takže moc zkušeností nemám. Takže jsem ráda, že se mi povedl hned na poprvé recept z internetu, který nemám osvědčený....jen jsem přidala malinko kypřícího prášku, a nejdříve jsem zamíchala sníh z bílku a pak až mouku, ale výsledek je stejný.... :-D
Jsem nadsena ! Nikdy jsem roladu nedelala, vzdy jsem se toho bala. Dnes zkusila poprve, jen tak narychlo. Pulku jsem namazala marmeladou, druhou pulku nutelou (vic pro moje deti) a je to opravdu vyborne !!! Cetla jsem ruzne komentare, bala jsem se toho zabaleni, nakonec jsem testo jeste teple srolovala i s pecicim papirem a po vychladnuti rozbalila a slo vse v pohode.Opravdu bezva a rychle zopakuji, priste s tou slehackou, musi to byt bajecne !
Je to hodně rychlé a snadné - doporučuji.. také to skvěle chutná :-* Děkuji O:-)
Zdravím,vyzkoušela jsem rolád už spoustu,ale tato nemá chybu,je vláčná a hlavně vůbec nepopraská..prostě supr,můj 1.5 roku synek se po ní může utlouct :-D
jednoduché a dobré prostě super
Já peču normálně, těch 180... :-)
vyhřeju troubu na 220 stupňů,dám plech s těstem a peču na 180,to je na horkovzdušnou troubu. :-)
Dobrý den , je někdo on-line ? .. chci se zeptat na kolik stupňů se to mám péct .. sem ještě amatér.. ;-)
Roláda se šlehačkou sklidila úspěch, obrovskej úspěch:) S rolováním nebyl problém, nepopraskala a během jednoho dne byla pryč. Díky za recept!!
Recept jsem dnes zkoušela podruhé a tentokrát se těsto povedlo srolovat krásně bez popraskání. A to jsem si až na konci uvědomila, že jsem tam zapomněla dát mouku:)) Takže jsem ji vmíchala opatrně až jako poslední a naštěstí to dopadlo dobře O:-)
Rychlé a výborné. Do šlehačky jsem pak přidala ještě nasekané (kompotové) mandarinky a moc jsme si pošmákli:-)
Já jsem teda úplný analfabet na pečení z piškot. těsta,vše se mi i přes přesné dodržení receptu vždy srazilo, ale nevzdávám se a co nejdříve tuto roládu upeču <3
nejsem pečící typ jsem kopyto ale tento recept se mi povedl jen jsem v troubě nechala dele než 5 min ,jinak super chvalim budu dělat častěji i s jinou naplni
Kačko, teplá se sroluje bez náplně, naplní se až po vychladnutí znovu rozmotaná
Zuzko, mě se to na druhý pokus povedlo, zkus to ještě jednou a uvidíš že to půjde :) A když ne tak jak píšeš - napatle se to a zbaští se to i tak :) Já když se mi nepovedla roláda tak vždy říkám že máme "triládu" - 3 vrstvy piškotu nějak promazaného krémem :) :-D
Hurá, hurá, díky všem za rady. Roláda se povedla :) Pekla jsem světlou, nechala ji tam opravdu jen těch 5minut, rolovala jsem až studenou. Dokonalý kruh to sice nebyl, ale zdařilý oválek ano :-P Nepopraskala, asi jsem ji minule nechala v troubě moc dlouho. Vzhůru do dalších pokusů. :-P :-P :-P
Rozhodně též doporučuju nepíct ji prudce a pouze do světla, jak je tam dýl, ztvdne a popraská.. Ale bojím se, že pokud ji budete rolovat ještě teplou, tak se krém bude rozpouštět, zvlášť šlehačka:)
holky nepecte ji moc prudce rolujte ji teplou
Aby vám roláda nepopraskala,musíte ji ihned po vytažení z trouby zarolovat.Né moc asi tak 2-3x.Samozdřejmě nejprve ušlehejte bílky,poté vešlehejte cukr,až je hmota tuhá vešl. žloutky,poté vmíchejte hladkou mouku + kypřící prášek + kakao. Po této roládě se u nás jen zapráší,je jako sen!!! ;-)
Bohdanko, zkus příště upéct placku jen do světla, aby nebylo těsto tuhé.
Bohdanko, taky mi roláda praskala a někdo mi poradil přidat do těsta při šlehání 1 lžíci oleje. Vyzkoušejte, třeba to bude lepší. :-)
Roláda může praskat, když je těsto přepečené ;-) Já peču jen tak, že povrch zpevní a hned ven z trouby. A taky se mi osvědčil opačný postup: šlehám nejprave bílky, přidám cukr, pak zašlehám žloutky, jen krátce, aby sníh nespadl, vmíchám mouku a je to. Musí se pracovat rychle, aby to nespadlo. Dává se do dobře vyhřáté trouby. Takhle peču podle mamky a vychází to. Snad jsem trochu pomohla :-)
Bohdanko, já jsem na tom úplně stejně, každá roláda mi praskne, sice se to zapatle krémem, je výborná, ale jsem z toho nešťastná, že jsem takové kopyto. Dokud jsem měla plynovou troubu, tak jsem věřila, že je to tím, ale teď mám supermoderní s 10ti programy, tak to bude taky rukama.... :-\
ta mouka a kakao je na lzice nebo na dkg?
:'( :'( tak mě se teda roláda nepovedla, tak jako každá jiná se mi nepodařila zabalit, celá mi popraskala a mám to jak 3xvrstvený piškot :( Poradte co dělám blbě, je to asi desátý recept, takže už si nemyslím že by to bylo špatným receptem, ale rukama ;-)
5 lžic mouky, Patriku
roládka výtečná, rychlá, měla jsem jen ten bílý pečící papír, tak jsem radši při chladnutí placky podložila dle rady vlhkou utěrkou a šla srolovat bez problémů! :-) super recept, určitě udělám znova
polohruba mouka je 5 lžic nebo čeho
...souhlas ;-) !Je to vážně fofr :-D .Máme raději se 2 šlehačkama nebo tak,jak jste dělala Vy - s tím banánem ;-) ...
NIKDY JSEM ROLÁDU NEDĚLALA A TUHLE HNED NAPOPRVÉ - SUPER SUPER- ZABALILA JSEM TAM JEDEN BANÁN A POSYPALA OŘÍŠKAMA A STROUHANOU ČOKOLÁDOU - HNED JDU DĚLAT DALŠÍ, TA PRVNÍ UŽ JE PRYČ - ;-)
super recept..uplna rychlovka, těsto vláčné, nelepí se, krásně jde smotat. Já jsem akorad po ušlehání šlehačky, přidala vanilkovy cukr a konzervu mandarinek , které jsem pak rozšlehala ve šlehačce, dodá to roládě osvěžující a ovocný nádech:-)
jen chci napsat,neměla jsem pečící papír,tak jsem dnes jen vymazala a vysypala plech,po vychladnutí podebrala,odlepila od plechu v pohodě a snadno srolovala,opět super roláda,
Dnes jsem takovou fofr roládu velmi potřebovala a tato mi padla do oka kvůli jednoduchosti. Vyzkoušela jsem a už asi jinou péct nebudu. Dělávala jsem složitou roládu se solamylem, esencí a jinými blbostmi... no prostě fůra práce, výsledek tak poloviční, když srovnám s touto. Chválím a chválím, výborný recept! PS: krém jsem dělala z mačkaných banánů, kelímku mascarpone a trochy zakysané smetany (nic jiného doma nebylo :-)), a manžel tvrdí, že lahodnější a lepší nejedl
dnes jsem musela udělat podruhé, včera s marmeládou,dnes tmavou s krémem, opět vynikající a velký úspěch ! Babičová
vynikající, rychlá, snadná, dělala jsem poprvé roládu a jiný recept už nedělám !!! MOc za něj děkuji !!!!
Základní těsto je výborné.Uděluji pochvalu.Já dělám světlou s vanilkovým krémem,marmeládou a kokosem.Dovnitř zabalím banán nebo jahody a je to vynikající.
jinou rolada, co jsem pekla vcera dlabe manzel lzici, protoze se to neda nazvat roladou, potrebovala jsem upect na dnesek a tak jsem zkusila tu Vasi. HURA povedla se !!jinak bych na vecirek nemela co prinest. Diky- jsem zachranena!
Tak tahle roláda se mi opravdu osvědčila, dělám ji často a když dojde kakao,tak dám 2 lžíce sypkého capuccina, moc dobré.Dík za recept!
Vynikající, dávám 1*
Vynikající,dávám 1*Rychlé a výborné.Jinak k dotazu přede mnou.Mně se osvědčilo péct na 150-160 stupňů v el. troubě na horkovzduch.
Na kolik stupňů tu troubu vyhřát? - elektrickou :)
roladu jsem delala jednou v zivote,asi pred triceti roky...ani se mi ji nepodarilo sundat z plechu,natoz zabalit a rozbalit,jak bylo v receptu uvedeno..:-)...tahle byl muj druhy pokus....uzasna,vyborna,rychla,mnamozni!!!!!!!
Skvele, skvele! A hlavne rychle. Robila som roladu po rokoch (predtym mi obycajne popraskala) ale tento recept je super. Vdaka
Ahoj.Dělal jsem roládu poprvé a povedla se.Nejvíc jsem měl strach s papíru,ale použil jsem ten tmavý a šlo to pěkně dolů.Díky za recept je to super.Petr
Dávám krém od dr.Oetkera s variantou mléka a do rozetřeného lehce vtlačím koktejlový kompot.Nebo zkombinovat jahody s banánem.V řezu to vypadá moc dobře a bříšku to lahodí
Tak devcata, muj pecici papir je taky bily. Ale nevzdala jsem to a vcera zkusila upect znova. A hned dve rolady najednou, protoze tu prvni mi sezrali jeste nez odbyl cas k veceri. A prisla jsem na to ze roladu musim vindat z trouby po 4 minutach,jinak zacne hnednout a nemuzu ji odlepit. Po tech 4 min, jsem sice musela byt trpeliva, abych to neroztrhla, ale slo to a vypadalo moc hezky, pokladla jsem ji stridave s platky jahod a platky broskvy. Takze kdyz se to rozkrojilo byla to fakt nadhera. Takze pocitam ze tohle budu pect tak 3 krat tejdne :-) PS: Manzel si mi neveril ze jsem to pekla, myslel si ze jsem ji koupila ;-)
Marsí, ten môj lepiaci bol tiež biely, takže máme s ním rovnaké skúsenosti.
Lído Terka má pravdu...může to být pečícím papírem. Měla jsem stejné problémy když jsem chtěla ušetřit ( což se mi nevyplatilo) a koupila jsem si bílý peč.papír. Dneska už po těch letech vím, že je nejlepší ten hnědý. Ale někdo může mít jiný názor.Jinak moje maminka na to měla fintu: pod upečenou roládu ještě na papíře dala pod ten papír vlhkou utěrku.
Lidka, nemusela ste niečo urobiť zle. Kým som nemala fólie na pečenie, piekla som na papieri, a mala som jeden druh papiera, ktorý robil to, čo popisujete. Lepil sa na cesto. Zmeňťe druh papiera. Alebo jednoducho plech vymastite a vysypte múkou.
Taky moje prvni rolada v zivote, ale :-(( neco jsem musela udelat spatne, vubec se mi nechtela sloupnout z papiru. Takze rolada na pohle vypadala hrozne, tak jsem ji potrela zvrchu trochou slehacky a zasypala kakaem, aby to nebylo videt. Jen by me zajimalo, co jsem udelala spatne. Ale byla tak strasne dobra, ze stejne davam 1.
Moje prvni rolada v zivote. Vyborna, jednoducha, rychla.Krasne se sloupla z papiru. Pekla jsem svetlou variantu a potirala cokoladovym kremem a sypala orechy. Uz ted se tesim na variantu slehacka+ jahody. Mnam, mnam, mnam. Je pravda ze nejjednodussi recepty byvaji nejlepsi!
Ano, je to přesně tak. Roláda se nemusí stáčet. Po vychladnutí namazat a pak zatočit. Opravdu nepopraská.
Mám dotaz: Roládu po vytažení necháte vychladnout a stáčíte až po namazání ? Nepraskne?Já mám naučeno, že ji stáčím ještě horkou a hned roztočím a pak nechám vychladnout. Prosím, jestli můžete, tak mi to objasněte. Chtěla bych ji zkusit.Díky Ala
Díky za skvělý recept. Nikdy jsem roládu nepekla, protože jsem se bála, že popraská a nepůjde zabalit. Tahle je fantazie a je fakt "fofr". Namazaná marmeládou, potřená ušlehanou šlehačkou a odleželá od včera byla prostě skvělá.
Tenhle recept jsem dostala v prvním zaměstnání po maturitě od starší kolegyně a dělám ho beze změny dodnes. Výborná roláda je taky namazaná krémem (nejlépe odlehčený, nastavovaný pudinkem nebo kašičkou z hrubé mouky s čokoládou), navrch ozdobit šlehačkou, nebo potřít zbytkem krému a posypat kokosem nebo oříšky...
I já přísahám, ale je zima, tak ne na holý pupek. Roláda mi vždy připadala jako vrchol pekařského umění, tento recept mi mezi řečí doporučila kolegyně a já ho opravdu s marmeládou a bez kakaa zvládla rychle a dobře hned napoprvé bez pečícího papíru. (Dnes si bez něj jakékoli pečení nedovedu představit). Typ pro zakrádkářče- jako náplň rozvařené jahody smíchané s jahodovým pudinkem. A rozmačkané borůvky smíchané s kys. smetanou a vanil. cukrem taky slavily úspěch!
Romanko...přísahám na holý pupek...stopla jsem si to, dá se to stinout, ale určitě ne na poprvé...:o))
Tak těch 15 minut to určitě nebude, ale může být dobrá.
tuto roládku dělám a je to opravdu pohádka, doporučuji vyzkoušet