Díky, roláda se povedla na výbornou :-) Jako krém jsem rozšlehala celé máslo a do něj vmíchala polovinu Salka. Všichni se olizovali.
Super roláda, já dělám krém tak, že našlehám celé máslo a do toho přidám půlku Salka. Nemá to chybu, akorát je důležité dodržet pořadí - máslo a pak to salko, jinak se to zdrcne.
většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe
většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe
Rolada se musi pect na 2oo stup.c ,aby se nevysusila a sla dobre stocit.
Super, vynechala jsem kakao a natřela borůvkovou marmeládou se zakysanou smetanou. Uvidíme, jak to dopadne, ale smotat to šlo skvěle.
Tak poprvé co jsem pekl jakože buchtu a napoprvé super návod pochopen jen teplota trouby chyběla ale porovnal jsem pár receptů na rolády a pekl to na průměrnou teplotu cca170 v plynové troubě ve vrchní části trouby cca 10-11 minut. náplň jsem udělal tvaroh citrón. stočení šlo perfektně v pečícím papíru ještě ji zbývá dozdobit čokoládou nahoře a jsem zvědav co moje drahá polovička na to . pěkný rychlý recept jen to chce psát podrobněji pro úplné začátečníky bylo by to pak snažšší
Koupis sacek s praskem s napisem Ztuzovac slehacky..obvykle vedle prasku do peciva a vanilkovejch cukru
Pak mě zajímá co je to ztužovač do šlehačky?Jako máslo?
Jenže tam není jak vyrobit tu roládu z toho piškotového těsta? Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po vyndání položíme nahoru vlhkou čistou útěrku a plát do ní svineme. Mezitím si uděláme krém jako do dortu (nebo pouze potřeme marmeládou) a do rozbaleného plátu potřeme a svineme - tentokrát již bez útěrky. ..Pak teda následuje tenhle proces?
Prosím a na kolik stupnů péct?? :-\
výborné, já ke šlehačce přidala jeden tvaroh, nastrouhanou čokoládu a nastrouhaný banán a všichni si chrochtáme ;-)
Rychlé a výborné! <:-)
Výborná roláda, jednoduchá a není zbytečně přeslazená. Za mě doporučuji. <:-)
Idem ju skusit upiect potom dam recept ja
Velice jednoducha rolada, opravdu hned hotova. Pekla jsem ve svetle variante, a take vyborna.
můžu se zeptat na receptík toho pudinkového krému? díky
Vždy mi roláda přišla složitá ohledně rolování, bála jsem se, že praskne, ale tento recept se mi osvědčil. Dělám, světlou nebo tmavou s pudingovo-máslovým krémem a navrch poleju čokoládou a dozdobím ještě krémem. Díky za skvělý a rychlý recept :-)
vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti :-D ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni )
Jak velky plech pouzit? te mouky mi prijde na klasicky 30x40cm nejak malo %) Dik
Roládu jsem vyzkoušela a je moooc dobrá. Nedávala jsem ztužovat do šlehačky, protože roláda byla do vteřiny pryč :-)
Ahoj mockrát děkuju za super recept, nemohla jsem najít svůj osvědčený, tak jsem zkusila tento a musím říct, že je vážně skvělý. Roláda se vůbec netrhala, jsem zvyklá ji nejdříve smotat do mokré utěrky, a pak až namazat krémem a znovu zabalit. Absolutně žádná trhlina. Vážně díky, je mi 19 let, takže moc zkušeností nemám. Takže jsem ráda, že se mi povedl hned na poprvé recept z internetu, který nemám osvědčený....jen jsem přidala malinko kypřícího prášku, a nejdříve jsem zamíchala sníh z bílku a pak až mouku, ale výsledek je stejný.... :-D
Jsem nadsena ! Nikdy jsem roladu nedelala, vzdy jsem se toho bala. Dnes zkusila poprve, jen tak narychlo. Pulku jsem namazala marmeladou, druhou pulku nutelou (vic pro moje deti) a je to opravdu vyborne !!! Cetla jsem ruzne komentare, bala jsem se toho zabaleni, nakonec jsem testo jeste teple srolovala i s pecicim papirem a po vychladnuti rozbalila a slo vse v pohode.Opravdu bezva a rychle zopakuji, priste s tou slehackou, musi to byt bajecne !
Je to hodně rychlé a snadné - doporučuji.. také to skvěle chutná :-* Děkuji O:-)
Zdravím,vyzkoušela jsem rolád už spoustu,ale tato nemá chybu,je vláčná a hlavně vůbec nepopraská..prostě supr,můj 1.5 roku synek se po ní může utlouct :-D
jednoduché a dobré prostě super
Já peču normálně, těch 180... :-)
vyhřeju troubu na 220 stupňů,dám plech s těstem a peču na 180,to je na horkovzdušnou troubu. :-)
Dobrý den , je někdo on-line ? .. chci se zeptat na kolik stupňů se to mám péct .. sem ještě amatér.. ;-)
Roláda se šlehačkou sklidila úspěch, obrovskej úspěch S rolováním nebyl problém, nepopraskala a během jednoho dne byla pryč. Díky za recept!!
Recept jsem dnes zkoušela podruhé a tentokrát se těsto povedlo srolovat krásně bez popraskání. A to jsem si až na konci uvědomila, že jsem tam zapomněla dát mouku) Takže jsem ji vmíchala opatrně až jako poslední a naštěstí to dopadlo dobře O:-)
Rychlé a výborné. Do šlehačky jsem pak přidala ještě nasekané (kompotové) mandarinky a moc jsme si pošmákli:-)
Já jsem teda úplný analfabet na pečení z piškot. těsta,vše se mi i přes přesné dodržení receptu vždy srazilo, ale nevzdávám se a co nejdříve tuto roládu upeču <3
nejsem pečící typ jsem kopyto ale tento recept se mi povedl jen jsem v troubě nechala dele než 5 min ,jinak super chvalim budu dělat častěji i s jinou naplni
Kačko, teplá se sroluje bez náplně, naplní se až po vychladnutí znovu rozmotaná
Zuzko, mě se to na druhý pokus povedlo, zkus to ještě jednou a uvidíš že to půjde A když ne tak jak píšeš - napatle se to a zbaští se to i tak Já když se mi nepovedla roláda tak vždy říkám že máme "triládu" - 3 vrstvy piškotu nějak promazaného krémem :-D
Hurá, hurá, díky všem za rady. Roláda se povedla Pekla jsem světlou, nechala ji tam opravdu jen těch 5minut, rolovala jsem až studenou. Dokonalý kruh to sice nebyl, ale zdařilý oválek ano :-P Nepopraskala, asi jsem ji minule nechala v troubě moc dlouho. Vzhůru do dalších pokusů. :-P :-P :-P
Rozhodně též doporučuju nepíct ji prudce a pouze do světla, jak je tam dýl, ztvdne a popraská.. Ale bojím se, že pokud ji budete rolovat ještě teplou, tak se krém bude rozpouštět, zvlášť šlehačka
holky nepecte ji moc prudce rolujte ji teplou
Aby vám roláda nepopraskala,musíte ji ihned po vytažení z trouby zarolovat.Né moc asi tak 2-3x.Samozdřejmě nejprve ušlehejte bílky,poté vešlehejte cukr,až je hmota tuhá vešl. žloutky,poté vmíchejte hladkou mouku + kypřící prášek + kakao. Po této roládě se u nás jen zapráší,je jako sen!!! ;-)
Bohdanko, zkus příště upéct placku jen do světla, aby nebylo těsto tuhé.
Bohdanko, taky mi roláda praskala a někdo mi poradil přidat do těsta při šlehání 1 lžíci oleje. Vyzkoušejte, třeba to bude lepší. :-)
Roláda může praskat, když je těsto přepečené ;-) Já peču jen tak, že povrch zpevní a hned ven z trouby. A taky se mi osvědčil opačný postup: šlehám nejprave bílky, přidám cukr, pak zašlehám žloutky, jen krátce, aby sníh nespadl, vmíchám mouku a je to. Musí se pracovat rychle, aby to nespadlo. Dává se do dobře vyhřáté trouby. Takhle peču podle mamky a vychází to. Snad jsem trochu pomohla :-)
Bohdanko, já jsem na tom úplně stejně, každá roláda mi praskne, sice se to zapatle krémem, je výborná, ale jsem z toho nešťastná, že jsem takové kopyto. Dokud jsem měla plynovou troubu, tak jsem věřila, že je to tím, ale teď mám supermoderní s 10ti programy, tak to bude taky rukama.... :-\
ta mouka a kakao je na lzice nebo na dkg?
tak mě se teda roláda nepovedla, tak jako každá jiná se mi nepodařila zabalit, celá mi popraskala a mám to jak 3xvrstvený piškot Poradte co dělám blbě, je to asi desátý recept, takže už si nemyslím že by to bylo špatným receptem, ale rukama ;-)
5 lžic mouky, Patriku
roládka výtečná, rychlá, měla jsem jen ten bílý pečící papír, tak jsem radši při chladnutí placky podložila dle rady vlhkou utěrkou a šla srolovat bez problémů! :-) super recept, určitě udělám znova
polohruba mouka je 5 lžic nebo čeho
...souhlas ;-) !Je to vážně fofr :-D .Máme raději se 2 šlehačkama nebo tak,jak jste dělala Vy - s tím banánem ;-) ...
NIKDY JSEM ROLÁDU NEDĚLALA A TUHLE HNED NAPOPRVÉ - SUPER SUPER- ZABALILA JSEM TAM JEDEN BANÁN A POSYPALA OŘÍŠKAMA A STROUHANOU ČOKOLÁDOU - HNED JDU DĚLAT DALŠÍ, TA PRVNÍ UŽ JE PRYČ - ;-)
super recept..uplna rychlovka, těsto vláčné, nelepí se, krásně jde smotat. Já jsem akorad po ušlehání šlehačky, přidala vanilkovy cukr a konzervu mandarinek , které jsem pak rozšlehala ve šlehačce, dodá to roládě osvěžující a ovocný nádech:-)
jen chci napsat,neměla jsem pečící papír,tak jsem dnes jen vymazala a vysypala plech,po vychladnutí podebrala,odlepila od plechu v pohodě a snadno srolovala,opět super roláda,
Dnes jsem takovou fofr roládu velmi potřebovala a tato mi padla do oka kvůli jednoduchosti. Vyzkoušela jsem a už asi jinou péct nebudu. Dělávala jsem složitou roládu se solamylem, esencí a jinými blbostmi... no prostě fůra práce, výsledek tak poloviční, když srovnám s touto. Chválím a chválím, výborný recept! PS: krém jsem dělala z mačkaných banánů, kelímku mascarpone a trochy zakysané smetany (nic jiného doma nebylo :-)), a manžel tvrdí, že lahodnější a lepší nejedl
dnes jsem musela udělat podruhé, včera s marmeládou,dnes tmavou s krémem, opět vynikající a velký úspěch ! Babičová
vynikající, rychlá, snadná, dělala jsem poprvé roládu a jiný recept už nedělám !!! MOc za něj děkuji !!!!
Základní těsto je výborné.Uděluji pochvalu.Já dělám světlou s vanilkovým krémem,marmeládou a kokosem.Dovnitř zabalím banán nebo jahody a je to vynikající.
jinou rolada, co jsem pekla vcera dlabe manzel lzici, protoze se to neda nazvat roladou, potrebovala jsem upect na dnesek a tak jsem zkusila tu Vasi. HURA povedla se !!jinak bych na vecirek nemela co prinest. Diky- jsem zachranena!
Tak tahle roláda se mi opravdu osvědčila, dělám ji často a když dojde kakao,tak dám 2 lžíce sypkého capuccina, moc dobré.Dík za recept!
Vynikající, dávám 1*
Vynikající,dávám 1*Rychlé a výborné.Jinak k dotazu přede mnou.Mně se osvědčilo péct na 150-160 stupňů v el. troubě na horkovzduch.
Na kolik stupňů tu troubu vyhřát? - elektrickou
roladu jsem delala jednou v zivote,asi pred triceti roky...ani se mi ji nepodarilo sundat z plechu,natoz zabalit a rozbalit,jak bylo v receptu uvedeno..:-)...tahle byl muj druhy pokus....uzasna,vyborna,rychla,mnamozni!!!!!!!
Skvele, skvele! A hlavne rychle. Robila som roladu po rokoch (predtym mi obycajne popraskala) ale tento recept je super. Vdaka
Ahoj.Dělal jsem roládu poprvé a povedla se.Nejvíc jsem měl strach s papíru,ale použil jsem ten tmavý a šlo to pěkně dolů.Díky za recept je to super.Petr
Dávám krém od dr.Oetkera s variantou mléka a do rozetřeného lehce vtlačím koktejlový kompot.Nebo zkombinovat jahody s banánem.V řezu to vypadá moc dobře a bříšku to lahodí
Tak devcata, muj pecici papir je taky bily. Ale nevzdala jsem to a vcera zkusila upect znova. A hned dve rolady najednou, protoze tu prvni mi sezrali jeste nez odbyl cas k veceri. A prisla jsem na to ze roladu musim vindat z trouby po 4 minutach,jinak zacne hnednout a nemuzu ji odlepit. Po tech 4 min, jsem sice musela byt trpeliva, abych to neroztrhla, ale slo to a vypadalo moc hezky, pokladla jsem ji stridave s platky jahod a platky broskvy. Takze kdyz se to rozkrojilo byla to fakt nadhera. Takze pocitam ze tohle budu pect tak 3 krat tejdne :-) PS: Manzel si mi neveril ze jsem to pekla, myslel si ze jsem ji koupila ;-)
Marsí, ten môj lepiaci bol tiež biely, takže máme s ním rovnaké skúsenosti.
Lído Terka má pravdu...může to být pečícím papírem. Měla jsem stejné problémy když jsem chtěla ušetřit ( což se mi nevyplatilo) a koupila jsem si bílý peč.papír. Dneska už po těch letech vím, že je nejlepší ten hnědý. Ale někdo může mít jiný názor.Jinak moje maminka na to měla fintu: pod upečenou roládu ještě na papíře dala pod ten papír vlhkou utěrku.
Lidka, nemusela ste niečo urobiť zle. Kým som nemala fólie na pečenie, piekla som na papieri, a mala som jeden druh papiera, ktorý robil to, čo popisujete. Lepil sa na cesto. Zmeňťe druh papiera. Alebo jednoducho plech vymastite a vysypte múkou.
Taky moje prvni rolada v zivote, ale :-(( neco jsem musela udelat spatne, vubec se mi nechtela sloupnout z papiru. Takze rolada na pohle vypadala hrozne, tak jsem ji potrela zvrchu trochou slehacky a zasypala kakaem, aby to nebylo videt. Jen by me zajimalo, co jsem udelala spatne. Ale byla tak strasne dobra, ze stejne davam 1.
Moje prvni rolada v zivote. Vyborna, jednoducha, rychla.Krasne se sloupla z papiru. Pekla jsem svetlou variantu a potirala cokoladovym kremem a sypala orechy. Uz ted se tesim na variantu slehacka+ jahody. Mnam, mnam, mnam. Je pravda ze nejjednodussi recepty byvaji nejlepsi!
Ano, je to přesně tak. Roláda se nemusí stáčet. Po vychladnutí namazat a pak zatočit. Opravdu nepopraská.
Mám dotaz: Roládu po vytažení necháte vychladnout a stáčíte až po namazání ? Nepraskne?Já mám naučeno, že ji stáčím ještě horkou a hned roztočím a pak nechám vychladnout. Prosím, jestli můžete, tak mi to objasněte. Chtěla bych ji zkusit.Díky Ala
Díky za skvělý recept. Nikdy jsem roládu nepekla, protože jsem se bála, že popraská a nepůjde zabalit. Tahle je fantazie a je fakt "fofr". Namazaná marmeládou, potřená ušlehanou šlehačkou a odleželá od včera byla prostě skvělá.
Tenhle recept jsem dostala v prvním zaměstnání po maturitě od starší kolegyně a dělám ho beze změny dodnes. Výborná roláda je taky namazaná krémem (nejlépe odlehčený, nastavovaný pudinkem nebo kašičkou z hrubé mouky s čokoládou), navrch ozdobit šlehačkou, nebo potřít zbytkem krému a posypat kokosem nebo oříšky...
I já přísahám, ale je zima, tak ne na holý pupek. Roláda mi vždy připadala jako vrchol pekařského umění, tento recept mi mezi řečí doporučila kolegyně a já ho opravdu s marmeládou a bez kakaa zvládla rychle a dobře hned napoprvé bez pečícího papíru. (Dnes si bez něj jakékoli pečení nedovedu představit). Typ pro zakrádkářče- jako náplň rozvařené jahody smíchané s jahodovým pudinkem. A rozmačkané borůvky smíchané s kys. smetanou a vanil. cukrem taky slavily úspěch!
Romanko...přísahám na holý pupek...stopla jsem si to, dá se to stinout, ale určitě ne na poprvé...:o))
Tak těch 15 minut to určitě nebude, ale může být dobrá.
tuto roládku dělám a je to opravdu pohádka, doporučuji vyzkoušet