• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Fofr piškotová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Fofr piškotová roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 93
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      lžíce kakao
    • 5
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem, do toho vmícháme kakao a mouku a na závěr vmícháme ušlehané bílky.
2
Dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě cca 5 minut (párátkem zkouším, aby se těsto nenalepilo).
3
Papír s piškotem vyndáme z plechu, necháme vychladnout a pak potřeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Zarolujeme, nakrájíme, podáváme, olizujeme se.
4
Tato roláda mi trvá dobrých 15 minut, dělám ji, když mi přijde nečekaná návštěva. V případě, že je v lednici prázdnota - vypustím kakao a šlehačku a světlou roládu potřu marmeládou. Než si návštěva poklábosí a pustí se do kafe, je roláda na stole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Cecily | 31. 3. 2018 22:08

    skvělý recept. Vynikající roláda

  • Ivča | 12. 11. 2016 18:02

    Díky, roláda se povedla na výbornou :-) Jako krém jsem rozšlehala celé máslo a do něj vmíchala polovinu Salka. Všichni se olizovali.

  • Ivča | 11. 11. 2016 19:17

    Super roláda, já dělám krém tak, že našlehám celé máslo a do toho přidám půlku Salka. Nemá to chybu, akorát je důležité dodržet pořadí - máslo a pak to salko, jinak se to zdrcne.

  • anevanu | 30. 11. 2015 08:55

    většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe

  • anevanu | 30. 11. 2015 08:55

    většina zaroluje pomocí toho pečícího papíru na kterém to pečeš.Prostě zvedáš kraj papíru a strháváš ho k sobě,zatímco roládu zároveň roluješ a svinuješ od sebe

  • anna | 4. 7. 2015 12:43

    Rolada se musi pect na 2oo stup.c ,aby se nevysusila a sla dobre stocit.

  • kurioko | 19. 4. 2015 00:05

    Super, vynechala jsem kakao a natřela borůvkovou marmeládou se zakysanou smetanou. Uvidíme, jak to dopadne, ale smotat to šlo skvěle.

  • Lubomír | 20. 2. 2015 09:42

    Tak poprvé co jsem pekl jakože buchtu a napoprvé super návod pochopen jen teplota trouby chyběla ale porovnal jsem pár receptů na rolády a pekl to na průměrnou teplotu cca170 v plynové troubě ve vrchní části trouby cca 10-11 minut. náplň jsem udělal tvaroh citrón. stočení šlo perfektně v pečícím papíru ještě ji zbývá dozdobit čokoládou nahoře a jsem zvědav co moje drahá polovička na to :). pěkný rychlý recept jen to chce psát podrobněji pro úplné začátečníky bylo by to pak snažšší

  • Cucka | 17. 2. 2015 12:12

    Koupis sacek s praskem s napisem Ztuzovac slehacky..obvykle vedle prasku do peciva a vanilkovejch cukru:)

  • chlap | 21. 1. 2015 00:22

    Pak mě zajímá co je to ztužovač do šlehačky?Jako máslo?

  • chlap | 21. 1. 2015 00:18

    Jenže tam není jak vyrobit tu roládu z toho piškotového těsta? Ušleháme sníh, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a mouku. Těsto rozetřeme na dobře pomaštěný plech (pečící papír) a upečeme v “mírné” troubě. Po vyndání položíme nahoru vlhkou čistou útěrku a plát do ní svineme. Mezitím si uděláme krém jako do dortu (nebo pouze potřeme marmeládou) a do rozbaleného plátu potřeme a svineme - tentokrát již bez útěrky. ..Pak teda následuje tenhle proces?

  • Jitulieta | 24. 9. 2014 09:56

    Prosím a na kolik stupnů péct?? :-\

  • Blanka | 26. 6. 2013 14:27

    výborné, já ke šlehačce přidala jeden tvaroh, nastrouhanou čokoládu a nastrouhaný banán a všichni si chrochtáme ;-)

  • Dáša | 22. 6. 2013 11:40

    Rychlé a výborné! <:-)

  • Mell | 5. 3. 2013 17:46

    Výborná roláda, jednoduchá a není zbytečně přeslazená. Za mě doporučuji. <:-)

  • Blanka | 2. 3. 2013 12:13

    Idem ju skusit upiect potom dam recept ja

  • RenataDo | 31. 1. 2013 13:02

    Velice jednoducha rolada, opravdu hned hotova. Pekla jsem ve svetle variante, a take vyborna.

  • verča | 4. 12. 2012 10:44

    můžu se zeptat na receptík toho pudinkového krému? díky :)

  • pytrysek | 15. 11. 2012 17:00

    Vždy mi roláda přišla složitá ohledně rolování, bála jsem se, že praskne, ale tento recept se mi osvědčil. Dělám, světlou nebo tmavou s pudingovo-máslovým krémem a navrch poleju čokoládou a dozdobím ještě krémem. Díky za skvělý a rychlý recept :-)

  • Bopik | 3. 9. 2012 17:34

    Dělala jsem po čase znovu a opět s úspěchem.

  • Tezz | 9. 5. 2012 19:24

    vyborné jako nápln je jedno pomazankove máslo ( bez přichuti :-D ) k tomu jednu šlehačku, nejaky ten ztužovat a jeste k tomu pár lžiček vaječného likeru)) opravdu mnamooozni :D :))

  • Lenka | 7. 5. 2012 23:08

    Jak velky plech pouzit? te mouky mi prijde na klasicky 30x40cm nejak malo %) Dik

  • Lucka | 12. 4. 2012 11:43

    Roládu jsem vyzkoušela a je moooc dobrá. Nedávala jsem ztužovat do šlehačky, protože roláda byla do vteřiny pryč :-)

  • Zuzka :) | 18. 3. 2012 13:36

    Ahoj :) mockrát děkuju za super recept, nemohla jsem najít svůj osvědčený, tak jsem zkusila tento a musím říct, že je vážně skvělý. Roláda se vůbec netrhala, jsem zvyklá ji nejdříve smotat do mokré utěrky, a pak až namazat krémem a znovu zabalit. Absolutně žádná trhlina. Vážně díky, je mi 19 let, takže moc zkušeností nemám. Takže jsem ráda, že se mi povedl hned na poprvé recept z internetu, který nemám osvědčený....jen jsem přidala malinko kypřícího prášku, a nejdříve jsem zamíchala sníh z bílku a pak až mouku, ale výsledek je stejný.... :-D

  • Eva P. Fr | 28. 2. 2012 14:25

    Jsem nadsena ! Nikdy jsem roladu nedelala, vzdy jsem se toho bala. Dnes zkusila poprve, jen tak narychlo. Pulku jsem namazala marmeladou, druhou pulku nutelou (vic pro moje deti) a je to opravdu vyborne !!! Cetla jsem ruzne komentare, bala jsem se toho zabaleni, nakonec jsem testo jeste teple srolovala i s pecicim papirem a po vychladnuti rozbalila a slo vse v pohode.Opravdu bezva a rychle zopakuji, priste s tou slehackou, musi to byt bajecne !

  • SisiZ | 5. 2. 2012 16:56

    Moc dobrá,lehká roláda.Dávám1 :-)

  • karolqa13 | 21. 10. 2011 14:40

    Je to hodně rychlé a snadné - doporučuji.. také to skvěle chutná :-* Děkuji O:-)

  • pekelnica | 26. 7. 2011 09:18

    Zdravím,vyzkoušela jsem rolád už spoustu,ale tato nemá chybu,je vláčná a hlavně vůbec nepopraská..prostě supr,můj 1.5 roku synek se po ní může utlouct :-D

  • yveta | 20. 7. 2011 20:03

    jednoduché a dobré prostě super

  • Alcakv | 4. 7. 2011 11:08

    Já peču normálně, těch 180... :-)

  • inka | 1. 5. 2011 11:06

    vyhřeju troubu na 220 stupňů,dám plech s těstem a peču na 180,to je na horkovzdušnou troubu. :-)

  • Terka | 18. 4. 2011 16:35

    Dobrý den , je někdo on-line ? .. chci se zeptat na kolik stupňů se to mám péct .. sem ještě amatér.. ;-)

  • Tynka | 3. 4. 2011 12:10

    Roláda se šlehačkou sklidila úspěch, obrovskej úspěch:) S rolováním nebyl problém, nepopraskala a během jednoho dne byla pryč. Díky za recept!!

  • Lída | 2. 4. 2011 12:30

    Recept jsem dnes zkoušela podruhé a tentokrát se těsto povedlo srolovat krásně bez popraskání. A to jsem si až na konci uvědomila, že jsem tam zapomněla dát mouku:)) Takže jsem ji vmíchala opatrně až jako poslední a naštěstí to dopadlo dobře O:-)

  • micmic25
    micmic25 | 27. 3. 2011 18:26

    Rychlé a výborné. Do šlehačky jsem pak přidala ještě nasekané (kompotové) mandarinky a moc jsme si pošmákli:-)

  • Milen | 21. 3. 2011 19:17

    Já jsem teda úplný analfabet na pečení z piškot. těsta,vše se mi i přes přesné dodržení receptu vždy srazilo, ale nevzdávám se a co nejdříve tuto roládu upeču <3

  • leona | 17. 3. 2011 22:09

    nejsem pečící typ jsem kopyto ale tento recept se mi povedl jen jsem v troubě nechala dele než 5 min ,jinak super chvalim budu dělat častěji i s jinou naplni

  • JanickaR | 3. 3. 2011 21:50

    Vynikající roláda, přidávám si mezi oblíbené

  • binaba | 3. 3. 2011 18:08

    Kačko, teplá se sroluje bez náplně, naplní se až po vychladnutí znovu rozmotaná

  • Bohdana | 3. 3. 2011 10:03

    Zuzko, mě se to na druhý pokus povedlo, zkus to ještě jednou a uvidíš že to půjde :) A když ne tak jak píšeš - napatle se to a zbaští se to i tak :) Já když se mi nepovedla roláda tak vždy říkám že máme "triládu" - 3 vrstvy piškotu nějak promazaného krémem :) :-D

  • Bohdana | 2. 3. 2011 14:08

    Hurá, hurá, díky všem za rady. Roláda se povedla :) Pekla jsem světlou, nechala ji tam opravdu jen těch 5minut, rolovala jsem až studenou. Dokonalý kruh to sice nebyl, ale zdařilý oválek ano :-P Nepopraskala, asi jsem ji minule nechala v troubě moc dlouho. Vzhůru do dalších pokusů. :-P :-P :-P

  • Kačka | 2. 3. 2011 00:09

    Rozhodně též doporučuju nepíct ji prudce a pouze do světla, jak je tam dýl, ztvdne a popraská.. Ale bojím se, že pokud ji budete rolovat ještě teplou, tak se krém bude rozpouštět, zvlášť šlehačka:)

  • Ruza | 1. 3. 2011 19:50

    holky nepecte ji moc prudce rolujte ji teplou

  • silvie16 | 28. 2. 2011 23:15

    Aby vám roláda nepopraskala,musíte ji ihned po vytažení z trouby zarolovat.Né moc asi tak 2-3x.Samozdřejmě nejprve ušlehejte bílky,poté vešlehejte cukr,až je hmota tuhá vešl. žloutky,poté vmíchejte hladkou mouku + kypřící prášek + kakao. Po této roládě se u nás jen zapráší,je jako sen!!! ;-)

  • Věrka | 28. 2. 2011 16:41

    Bohdanko, zkus příště upéct placku jen do světla, aby nebylo těsto tuhé.

  • Ludmila Krutská | 28. 2. 2011 15:46

    Bohdanko, taky mi roláda praskala a někdo mi poradil přidat do těsta při šlehání 1 lžíci oleje. Vyzkoušejte, třeba to bude lepší. :-)

  • Jarka O. | 28. 2. 2011 13:02

    Roláda může praskat, když je těsto přepečené ;-) Já peču jen tak, že povrch zpevní a hned ven z trouby. A taky se mi osvědčil opačný postup: šlehám nejprave bílky, přidám cukr, pak zašlehám žloutky, jen krátce, aby sníh nespadl, vmíchám mouku a je to. Musí se pracovat rychle, aby to nespadlo. Dává se do dobře vyhřáté trouby. Takhle peču podle mamky a vychází to. Snad jsem trochu pomohla :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 28. 2. 2011 12:45

    Bohdanko, já jsem na tom úplně stejně, každá roláda mi praskne, sice se to zapatle krémem, je výborná, ale jsem z toho nešťastná, že jsem takové kopyto. Dokud jsem měla plynovou troubu, tak jsem věřila, že je to tím, ale teď mám supermoderní s 10ti programy, tak to bude taky rukama.... :-\

  • mimi | 27. 2. 2011 20:20

    ta mouka a kakao je na lzice nebo na dkg?

  • Bohdana | 27. 2. 2011 14:38

    :'( :'( tak mě se teda roláda nepovedla, tak jako každá jiná se mi nepodařila zabalit, celá mi popraskala a mám to jak 3xvrstvený piškot :( Poradte co dělám blbě, je to asi desátý recept, takže už si nemyslím že by to bylo špatným receptem, ale rukama ;-)

  • barb | 27. 2. 2011 13:40

    5 lžic mouky, Patriku

  • barb | 27. 2. 2011 13:39

    roládka výtečná, rychlá, měla jsem jen ten bílý pečící papír, tak jsem radši při chladnutí placky podložila dle rady vlhkou utěrkou a šla srolovat bez problémů! :-) super recept, určitě udělám znova

  • patrik | 27. 2. 2011 13:31

    polohruba mouka je 5 lžic nebo čeho

  • recepty73
    recepty73 | 25. 2. 2011 13:13

    ...souhlas ;-) !Je to vážně fofr :-D .Máme raději se 2 šlehačkama nebo tak,jak jste dělala Vy - s tím banánem ;-) ...

  • PETRAPETULE | 25. 2. 2011 12:56

    NIKDY JSEM ROLÁDU NEDĚLALA A TUHLE HNED NAPOPRVÉ - SUPER SUPER- ZABALILA JSEM TAM JEDEN BANÁN A POSYPALA OŘÍŠKAMA A STROUHANOU ČOKOLÁDOU - HNED JDU DĚLAT DALŠÍ, TA PRVNÍ UŽ JE PRYČ - ;-)

  • markusak | 3. 2. 2011 19:40

    super recept..uplna rychlovka, těsto vláčné, nelepí se, krásně jde smotat. Já jsem akorad po ušlehání šlehačky, přidala vanilkovy cukr a konzervu mandarinek , které jsem pak rozšlehala ve šlehačce, dodá to roládě osvěžující a ovocný nádech:-)

  • vilda babič | 14. 4. 2010 14:16

    jen chci napsat,neměla jsem pečící papír,tak jsem dnes jen vymazala a vysypala plech,po vychladnutí podebrala,odlepila od plechu v pohodě a snadno srolovala,opět super roláda,

  • Ester Potrusilova | 29. 8. 2009 15:41

    Dnes jsem takovou fofr roládu velmi potřebovala a tato mi padla do oka kvůli jednoduchosti. Vyzkoušela jsem a už asi jinou péct nebudu. Dělávala jsem složitou roládu se solamylem, esencí a jinými blbostmi... no prostě fůra práce, výsledek tak poloviční, když srovnám s touto. Chválím a chválím, výborný recept! PS: krém jsem dělala z mačkaných banánů, kelímku mascarpone a trochy zakysané smetany (nic jiného doma nebylo :-)), a manžel tvrdí, že lahodnější a lepší nejedl

  • vilda babič | 13. 11. 2008 16:14

    dnes jsem musela udělat podruhé, včera s marmeládou,dnes tmavou s krémem, opět vynikající a velký úspěch ! Babičová

  • vilda babič | 12. 11. 2008 15:02

    vynikající, rychlá, snadná, dělala jsem poprvé roládu a jiný recept už nedělám !!! MOc za něj děkuji !!!!

  • Lenka Rolná | 13. 4. 2008 14:00

    Základní těsto je výborné.Uděluji pochvalu.Já dělám světlou s vanilkovým krémem,marmeládou a kokosem.Dovnitř zabalím banán nebo jahody a je to vynikající.

  • Alena Konopcikova | 7. 12. 2007 07:17

    jinou rolada, co jsem pekla vcera dlabe manzel lzici, protoze se to neda nazvat roladou, potrebovala jsem upect na dnesek a tak jsem zkusila tu Vasi. HURA povedla se !!jinak bych na vecirek nemela co prinest. Diky- jsem zachranena!

  • Markéta Špelinová | 19. 10. 2007 10:35

    Tak tahle roláda se mi opravdu osvědčila, dělám ji často a když dojde kakao,tak dám 2 lžíce sypkého capuccina, moc dobré.Dík za recept!

  • J. P. | 4. 10. 2007 22:49

    Vynikající, dávám 1*

  • sasil | 10. 7. 2007 13:50

    Vynikající,dávám 1*Rychlé a výborné.Jinak k dotazu přede mnou.Mně se osvědčilo péct na 150-160 stupňů v el. troubě na horkovzduch.

  • Anonym | 24. 5. 2007 09:34

    Na kolik stupňů tu troubu vyhřát? - elektrickou :)

  • radka | 24. 5. 2007 09:12

    roladu jsem delala jednou v zivote,asi pred triceti roky...ani se mi ji nepodarilo sundat z plechu,natoz zabalit a rozbalit,jak bylo v receptu uvedeno..:-)...tahle byl muj druhy pokus....uzasna,vyborna,rychla,mnamozni!!!!!!!

  • Katarina | 14. 4. 2007 09:37

    Skvele, skvele! A hlavne rychle. Robila som roladu po rokoch (predtym mi obycajne popraskala) ale tento recept je super. Vdaka

  • Petr Meluzín | 1. 4. 2007 19:18

    Ahoj.Dělal jsem roládu poprvé a povedla se.Nejvíc jsem měl strach s papíru,ale použil jsem ten tmavý a šlo to pěkně dolů.Díky za recept je to super.Petr

  • mila | 22. 10. 2006 12:25

    Dávám krém od dr.Oetkera s variantou mléka a do rozetřeného lehce vtlačím koktejlový kompot.Nebo zkombinovat jahody s banánem.V řezu to vypadá moc dobře a bříšku to lahodí

  • Lída | 5. 5. 2006 19:25

    Tak devcata, muj pecici papir je taky bily. Ale nevzdala jsem to a vcera zkusila upect znova. A hned dve rolady najednou, protoze tu prvni mi sezrali jeste nez odbyl cas k veceri. A prisla jsem na to ze roladu musim vindat z trouby po 4 minutach,jinak zacne hnednout a nemuzu ji odlepit. Po tech 4 min, jsem sice musela byt trpeliva, abych to neroztrhla, ale slo to a vypadalo moc hezky, pokladla jsem ji stridave s platky jahod a platky broskvy. Takze kdyz se to rozkrojilo byla to fakt nadhera. Takze pocitam ze tohle budu pect tak 3 krat tejdne :-) PS: Manzel si mi neveril ze jsem to pekla, myslel si ze jsem ji koupila ;-)

  • Tereza Jarčušková | 4. 5. 2006 11:47

    Marsí, ten môj lepiaci bol tiež biely, takže máme s ním rovnaké skúsenosti.

  • Marsí | 4. 5. 2006 10:25

    Lído Terka má pravdu...může to být pečícím papírem. Měla jsem stejné problémy když jsem chtěla ušetřit ( což se mi nevyplatilo) a koupila jsem si bílý peč.papír. Dneska už po těch letech vím, že je nejlepší ten hnědý. Ale někdo může mít jiný názor.Jinak moje maminka na to měla fintu: pod upečenou roládu ještě na papíře dala pod ten papír vlhkou utěrku.

  • Tereza Jarčušková | 4. 5. 2006 09:48

    Lidka, nemusela ste niečo urobiť zle. Kým som nemala fólie na pečenie, piekla som na papieri, a mala som jeden druh papiera, ktorý robil to, čo popisujete. Lepil sa na cesto. Zmeňťe druh papiera. Alebo jednoducho plech vymastite a vysypte múkou.

  • Lída | 4. 5. 2006 01:10

    Taky moje prvni rolada v zivote, ale :-(( neco jsem musela udelat spatne, vubec se mi nechtela sloupnout z papiru. Takze rolada na pohle vypadala hrozne, tak jsem ji potrela zvrchu trochou slehacky a zasypala kakaem, aby to nebylo videt. Jen by me zajimalo, co jsem udelala spatne. Ale byla tak strasne dobra, ze stejne davam 1.

  • Katerina Shibazaki | 28. 4. 2006 11:45

    Moje prvni rolada v zivote. Vyborna, jednoducha, rychla.Krasne se sloupla z papiru. Pekla jsem svetlou variantu a potirala cokoladovym kremem a sypala orechy. Uz ted se tesim na variantu slehacka+ jahody. Mnam, mnam, mnam. Je pravda ze nejjednodussi recepty byvaji nejlepsi!

  • Jarka | 15. 3. 2006 13:08

    Ano, je to přesně tak. Roláda se nemusí stáčet. Po vychladnutí namazat a pak zatočit. Opravdu nepopraská.

  • as | 14. 3. 2006 08:18

    Mám dotaz: Roládu po vytažení necháte vychladnout a stáčíte až po namazání ? Nepraskne?Já mám naučeno, že ji stáčím ještě horkou a hned roztočím a pak nechám vychladnout. Prosím, jestli můžete, tak mi to objasněte. Chtěla bych ji zkusit.Díky Ala

  • Jarka | 13. 3. 2006 12:23

    Díky za skvělý recept. Nikdy jsem roládu nepekla, protože jsem se bála, že popraská a nepůjde zabalit. Tahle je fantazie a je fakt "fofr". Namazaná marmeládou, potřená ušlehanou šlehačkou a odleželá od včera byla prostě skvělá.

  • Jitka B. | 7. 3. 2006 10:47

    Tenhle recept jsem dostala v prvním zaměstnání po maturitě od starší kolegyně a dělám ho beze změny dodnes. Výborná roláda je taky namazaná krémem (nejlépe odlehčený, nastavovaný pudinkem nebo kašičkou z hrubé mouky s čokoládou), navrch ozdobit šlehačkou, nebo potřít zbytkem krému a posypat kokosem nebo oříšky...

  • Monika | 3. 3. 2006 18:52

    I já přísahám, ale je zima, tak ne na holý pupek. Roláda mi vždy připadala jako vrchol pekařského umění, tento recept mi mezi řečí doporučila kolegyně a já ho opravdu s marmeládou a bez kakaa zvládla rychle a dobře hned napoprvé bez pečícího papíru. (Dnes si bez něj jakékoli pečení nedovedu představit). Typ pro zakrádkářče- jako náplň rozvařené jahody smíchané s jahodovým pudinkem. A rozmačkané borůvky smíchané s kys. smetanou a vanil. cukrem taky slavily úspěch!

  • Marsí | 3. 3. 2006 13:03

    Romanko...přísahám na holý pupek...stopla jsem si to, dá se to stinout, ale určitě ne na poprvé...:o))

  • Romana | 3. 3. 2006 10:57

    Tak těch 15 minut to určitě nebude, ale může být dobrá.

  • dáša | 3. 3. 2006 10:03

    tuto roládku dělám a je to opravdu pohádka, doporučuji vyzkoušet

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kakao Polohrubá mouka Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

82
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Fofr cuketa na řecký způsob
Fofr cuketa na řecký způsob
Fofr koláč
Fofr koláč
Fofr perník
Fofr perník
Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina
Fofr rybízový (višňový) koláč /…
Fofrperník
Fofrperník
Foie gras
Foie gras
  • Recepty.cz
  • Fofr piškotová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact