Moc děkuji za recept, rychlý, výborný, lívance jsou nadýchané. Jen jsem dala trochu cukru a soli. Ale fakt je špetku. Jiné už nebudu dělat. Díky.
livanecky delam klasicky pul litru tepleho mleka pul kostky drozdi 3 lzice cukru nebo 2 a vanilkovy spetku soli 1vejce strouhanou citr, kuru a asi 25 dkg hladke mouky,testo na livanecky ochucuji pokazde nejakym ovocem,nejchutnejsi jsou rozmackane banany,nebo strouhana jablka na hrubo,staci i mrkev na jemno,jde tam jakekoli ovoce,je to mnamka jak rika ma kamoska,zdobime bezne bud skoricovym cukrem nebo zakysanou smetanou a dzemem nebo marmoska a tvrdy tvaroh,dobrou chut
A na čem je to nejlepší smažit...?
Dobrý den, cukr v tomto receptu nikdy nebyl i ve staré verzi je bez něj. Hezký den
Lívance jsou super. Nejlepší na nich je že nepotřebujete droždí. Neměl jsem jablka tak jem tam fal půhrnku ovesných vloček. S javorovým sirupem není nic lepšího;)
Vyzkoušela jsem recept podle návodu Janika. Potřebovala jsem něco hodně rychlého a tohle se mi líbilo. Těsto bylo nádherně nadýchané, ale ouha. Vůbec to nešlo smažit, připalovalo se to a bylo to strašně nacucané tukem. A chuťově to bylo strašně sladké, cukr i jablka, myslím, že stačí buď jedno nebo druhé.Klasické kynuté lívance se smaží úplně jinak. Zkoušela jsem i lívance z acidofilního mléka a ty byly super.
Pro Zdenu :http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNNOOMRNL&id_kategorie=JNLNISD5
Zdenko, zadejte si je do vyhledavace, jsou tady urcite - uz jsem je delala, akorat si nepamatuji kdo je sem vlozil:-)))
kde najdu recept na ty livance Vlasty Buriana?
Evčo a Petro, zkuste Lívanečky Vlasty Buriana,naše rodina se po nich může utlouct.
Jsou skvělé. Maminka nám je udělala, bylo to za 7 minut hotové a velmi dobré. Dokonce zbylo i na tatínka a maminka si na nich také pochutnala. PS: Dejete si je bez jablek s cukrem a skořicí - to je fakt good.
Janik, výborné so snehom ...
Ja je delam takhle a jsou vyborne.Utreme 3 zloutky se 3 lzicemi mouck.cukru.Pridame 1/4 l mleka,150g hrube mouky s 1/2 praskem do peciva a oloupana a nastrohana jablka.Nakonec uslehany snih.Ja k nim delam omacku z jahod,zakysanou smetanou a uslehanou slehackou.Podle chuti osladim,popripade pridam i jahodovou marmeladu.Studene na druhy den jsou vynikajici
Netušila jsem,že se lívance mohou dělat i s jablky.Příjemě mě to překvapilo.Sice jablka nejsou tolika cítit,ale těsto je vláčnější.
Jablka asi cítit nebudou, ale těsto bude kypřejší a mokřejší.
Recept mě zklamal. Jablka jsem vůbec necítila. Chutnalo to jako obyčejné lívance a navíc neslané a nesladké.
Recept na lívance jsem objevila asi v únoru (2005) od té doby už jsem je rodině hodněkrát dělala (někdy i bez jablek). Je to fakt rychlovka a dobrota.
rychle-5 minut pripravy,syte a vyborne
Super rychle.
0,3 l hladké mouky = 3 dcl hrnek hladké mouky
0,3 litru hladke mouky?Nerozumim!?!?!
Je to dobré. Jablka v tom nejdou ale vůbec cítit.