Cuketu nakrájíme na kostičky a osmažíme na trošce olivového oleje. Když je cuketa hotová, přidáme na pánev nakrájená rajčata a balkánský sýr, osolíme, posypeme oregánem a mírně prohřejeme (ne příliš dlouho, cca 2 minuty!).
vyzkoušela sem to s těstovinami a nemá to chybu,výborný a rychlý oběd :-)) Díky za receptík do sbírky:-)))
lajda
|11. 1. 2012 18:06
uzasne niluji cuketu na vsechny zpusoby, nemam ji ale rada rozvarenou , radeji jen tak naprudko opecenou ,aby zustala krasne krupava a stavnata , dekuji za receptik a davam jednicku.
rychlé,dobré,jednoduché. jako přílohu jsme si dali opečený toustovy chleba
Petra
|3. 1. 2008 19:10
Je to dobré, místo balkánského sýra jsem dala fetu, což je ještě lepší, ale dražší.
Romana
|7. 9. 2007 07:46
Skvělá, rychlá večeře (mně stačilo s pečivem, chlapi se dožadovali párku :-)).
Marriet
|2. 9. 2007 17:41
Moc dobré...Místo oregana dávám Italské bylinky.Je to ještě lepší.
K&L
|2. 8. 2007 21:06
Paráda...!!!Nevyšla nám dovolená v Řecku, tak jsme si dnes alepoň spravili chuť...:-)
-Alan-
|30. 7. 2007 22:51
Nedoporučuju použít místo balkánu sýr Jadel. Balkán neměli a tento používám místo něj do salátů, tak jsem to zkusil. Jenže u tohoto receptu je dobré dodržet dobu prohřátí kolem těch dvou minut a Jadel se za tu dobu na pánvi "najde" a spojí se v jednu hmotu. Možná by šel alternativně použít sýr Feta. I přes tento "omyl" to chutnalo výborně. Zkusil jsem přidat trochu koření tzatziki a rozhodně to nebylo špatné.
Eva Vondrova
|25. 7. 2007 17:57
Taky jsem tam přidala papriku a je to fakt vyborny, davam 1!!!
Tahle kombinace je výborná, dělám často, ale nesmažím na pánvi - zapékám v troubě ve skleněné míse. Není totiž zaprskaný sporák a nemusím se toho celou dobu pečení všímat.Z koření se klidně může dát i tymián nebo bazalka a když se k tomu přihodí nakrájená paprika, tak se nic nezkazí.