• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Italské pečivo zvané focaccia je krásně nadýchané a voní po bylinkách. Nesmí na ní chybět olivový olej a v našem případě ani černé olivy. Můžete ji jíst samotnou, se sýrem nebo třeba jako přílohu k zeleninovým salátům.

Suroviny

3 porce
    • 20
      g droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      lžička olivový olej
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 1
      hrst olivy
    • rozmarýn
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple kynout přibližně 40 minut.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Palici česneku na vršku seřízněte, dejte na kus alobalu, zalijte lžící olivového oleje a zabalte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na asi 40 minut. Stroužky upečeného česneku vytlačte ze slupek.

RADA: Jak oloupat česnek?

3
Těsto vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Každou roztáhněte rukama na placku vysokou asi 1 cm. Placky položte na plech vyložený pečicím papírem a prsty do nich udělejte těsně vedle sebe prohlubně. Zakapejte olivovým olejem, posypte mořskou solí, nahrubo posekaným pečeným česnekem, olivami a bylinkami a nechte ještě 10–15 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 230 °C asi 15 minut. Placky nechte zchladnout a podávejte.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Veganská focaccia

Veganská focaccia

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Mořská sůl Olivový olej Olivy Rozmarýn Tymián

Jak na domácí pizzu?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na domácí pizzu?

Poslední sledované recepty

31
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
30
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…
23
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Pesto z medvědího…
21
Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Bun Bo Nam Bo – Nudle s…
18
Švestková nutela
Švestková nutela

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s olivami a rozmarýnem
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z…
  • Recepty.cz
  • Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact