• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Florentýnky III.
Napište svůj komentář k receptu

Florentýnky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentýnky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 60
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 2-3
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček ovesné vločky
    • 250
      g hera
    • 1
      lžíce med
    • 100
      g ořechy
    • 100
      g mandle
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi rozpustíme Heru, zlehka na ní opražíme vločky a necháme vychladnout. Pak zamícháme všechny ingredience (vejce, cukr, mouku, prášek do pečiva) a dáme 2-3 lžíce medu. Na pečící papír děláme lžičkou hromádky a doprostřed zapíchneme mandli nebo ořech. Hromádky dělat opravdu malinké, v troubě to hodně nabyde. Kdo má rád kokos, může dát do směsi kokos, popř. kandované ovoce... Pečeme tak na 180 °C, spíše sušit
2
Vhodné jako vánoční cukroví nebo i během roku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Florentýnky

Florentýnky

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana škarabelová | 19. 12. 2006 19:02

    náš recept je trochu jiný-bez vloček a jsou výborné.Nutno péct ve středně teplé troubě.

  • Věra Novotná | 5. 12. 2006 09:43

    Vloni na Vánoce jsem dělala a neměla jsem žádný problém. Letos určitě zopakuji. Nám moc chutnaly.

  • helena vejnarová | 4. 12. 2006 14:55

    teda nic moc rozteklo se mi to a na vánoční stul tedy nedoporučuji

  • Pavlína | 27. 10. 2005 21:41

    Hera se dává 250g.Není to těsto,je to hmota.o) takže dám to do mísy a je to taková lepivá kaše,lžičkou,kterou namáčím´do vody-aby se nelepila,dělám hrudky na plech.A rozteklo se to? Hmm,tak to netuším,kde udělali soudruzi z NDR chybu.o) Tak příště hodně štěstí

  • Kateřina Polenova | 27. 10. 2005 16:12

    tak jsem to vyzkousela no chutove je to dobry ale misto toho aby to nabylo tak se to rozteklo a byla z toho jedna placka tak jsem ji natrhala a da se to snist ale na vanocni stul asi ne

  • Kateřina Polenova | 27. 10. 2005 14:49

    kolik te hery a jak to testo vypada zda se mi to ponekud suche

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pražení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Kokos Mandle Med Ořechy Ovesné vločky Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

115
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
105
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
72
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
70
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Florentýnky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact