Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou. Za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Přimícháme mandle a semínka. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj tuto hmotu. Rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme péct do vyhřáté trouby do zhnědnutí. Necháme jen mírně vychladnout a hned krájíme tvary. Po úplném vychladnutí můžeme namáčet v čokoládě. Ale je to dost sladké a dobré i bez ní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Šlapáková
|10. 4. 2010 10:17
Máme rádi Florentýnky kupované z Polska. Tyto jsou jim hodně podobné, jenom místo mandlí je v nich kromě slunečnice, sezam a dýňová semínka. Zkoušela jsem, byly moc dobré, jenom příště dám málo šlehačky.Lepší jsou když jsou pěkně vypečené. Dělala jem kolečka, bohužel se mi roztekly - Polské jsou pečené ve formičkách. Poradí mi někdo?