• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
Napište svůj komentář k receptu

Florentský telecí řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentský telecí řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 3
      lžíce smetana
    • 4
      ks telecí řízek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Krátce osmahneme a stáhneme z plotny. Smícháme parmazán a smetanu. Gril předehřejeme na 250 °C. Řízky osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 2 minuty. Narovnáme na mísu, poklademe špenátem a sýrovým krémem. Pod grilem zapékáme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 8. 8. 2013 15:11

    Super recept <3

  • jana167 | 21. 10. 2012 16:47

    Výborný, všem moc chutnalo.:-) Podávala jsem se zapečenou bagetou s bylinkovým máslem a parmezánem.

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:56

    Mňamka...

  • Ragulin | 19. 3. 2011 21:41

    Velice chutné a rychlé. Kombinace špenátu s Parmezánem a telecím masem je výborná. Vřele doporučuji vyzkoušet. R.

  • zacatecnik | 12. 2. 2011 22:00

    Mám dotaz, je to zakysaná smetana?

  • Patrick Schmitt | 24. 8. 2010 10:21

    To, ze se o me tolik mluvi i u jinych receptu beru jako kompliment :-) Schvalne si zkusim vyhledat recepty pani Kalabusinove, abych ji mohl take chvalit, za predopkladu, ze tu zde nejake ma. ;-) Zdejsi recept zni zajimave, i kdyz osobne moc neprozivam spenat, ale nevadi.

  • Pepíček Jelito | 24. 8. 2010 08:58

    Se mnou taky cloumá závist, já všem ten úžasný řízek z telete až z Florencie strašně závidím!!!!!!

  • Daniella O. | 24. 8. 2010 00:03

    Pani Zorko, p. Antonie si to neodpusti, ona totiz nic jineho, nez rypat neumi:))))) Nejlepsi bude ji ignorovat a jeji moudra nebrat vazne. P. Schmitt a Di zde maji mnoho vybornych receptu, co jini moc chvali. Zrejme rype, protoze s ni clouma zavist.

  • Zora Manasová | 23. 8. 2010 09:48

    P. Kalabusínová, takéto rýpanie si, prosím, odpusťte.

  • Antonia Kalabusínová | 21. 8. 2010 22:27

    Prvý skutocne vynikajúci recept, bez ziadnych vlastných výmyslov a "vylepsení" typických pre P. Schmitta a p. Di.

  • Lenka | 3. 4. 2007 01:16

    Mnam mnam. Delala jsem z krutiho a nedavala jsem smetanu pac nemam rada kombinaci smetana - syr, ale jen jsem to nakonec posypala syrem a bylo to vynikajici!!! Pritel si taky moc pochutnaval, takze 100% doporucuji vsem:)

  • Stáňa | 10. 4. 2006 18:01

    Opravdu skvělé jídlo. Sice jsem měla telecí maso, ale určitě by to bylo dobré i z vepřového nebo kuřecího. Příjemná změna a jednoduchost přípravy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Smažení Grilování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Špenát Strouhaný parmazán Sůl Telecí řízek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
35
Domácí kečup
Domácí kečup
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact