• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
Napište svůj komentář k receptu

Florentský telecí řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentský telecí řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 3
      lžíce smetana
    • 4
      ks telecí řízek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Krátce osmahneme a stáhneme z plotny. Smícháme parmazán a smetanu. Gril předehřejeme na 250 °C. Řízky osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 2 minuty. Narovnáme na mísu, poklademe špenátem a sýrovým krémem. Pod grilem zapékáme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 8. 8. 2013 15:11

    Super recept <3

  • jana167 | 21. 10. 2012 16:47

    Výborný, všem moc chutnalo.:-) Podávala jsem se zapečenou bagetou s bylinkovým máslem a parmezánem.

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:56

    Mňamka...

  • Ragulin | 19. 3. 2011 21:41

    Velice chutné a rychlé. Kombinace špenátu s Parmezánem a telecím masem je výborná. Vřele doporučuji vyzkoušet. R.

  • zacatecnik | 12. 2. 2011 22:00

    Mám dotaz, je to zakysaná smetana?

  • Patrick Schmitt | 24. 8. 2010 10:21

    To, ze se o me tolik mluvi i u jinych receptu beru jako kompliment :-) Schvalne si zkusim vyhledat recepty pani Kalabusinove, abych ji mohl take chvalit, za predopkladu, ze tu zde nejake ma. ;-) Zdejsi recept zni zajimave, i kdyz osobne moc neprozivam spenat, ale nevadi.

  • Pepíček Jelito | 24. 8. 2010 08:58

    Se mnou taky cloumá závist, já všem ten úžasný řízek z telete až z Florencie strašně závidím!!!!!!

  • Daniella O. | 24. 8. 2010 00:03

    Pani Zorko, p. Antonie si to neodpusti, ona totiz nic jineho, nez rypat neumi:))))) Nejlepsi bude ji ignorovat a jeji moudra nebrat vazne. P. Schmitt a Di zde maji mnoho vybornych receptu, co jini moc chvali. Zrejme rype, protoze s ni clouma zavist.

  • Zora Manasová | 23. 8. 2010 09:48

    P. Kalabusínová, takéto rýpanie si, prosím, odpusťte.

  • Antonia Kalabusínová | 21. 8. 2010 22:27

    Prvý skutocne vynikajúci recept, bez ziadnych vlastných výmyslov a "vylepsení" typických pre P. Schmitta a p. Di.

  • Lenka | 3. 4. 2007 01:16

    Mnam mnam. Delala jsem z krutiho a nedavala jsem smetanu pac nemam rada kombinaci smetana - syr, ale jen jsem to nakonec posypala syrem a bylo to vynikajici!!! Pritel si taky moc pochutnaval, takze 100% doporucuji vsem:)

  • Stáňa | 10. 4. 2006 18:01

    Opravdu skvělé jídlo. Sice jsem měla telecí maso, ale určitě by to bylo dobré i z vepřového nebo kuřecího. Příjemná změna a jednoduchost přípravy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Smažení Grilování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Špenát Strouhaný parmazán Sůl Telecí řízek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Výborný dresing

Výborný dresing

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

64
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
45
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
44
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
39
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

Andrea Verešová: Trik s mini, pak okouzlila svého ex Jágra!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact