• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
Napište svůj komentář k receptu

Florentský telecí řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentský telecí řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 3
      lžíce smetana
    • 4
      ks telecí řízek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Krátce osmahneme a stáhneme z plotny. Smícháme parmazán a smetanu. Gril předehřejeme na 250 °C. Řízky osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 2 minuty. Narovnáme na mísu, poklademe špenátem a sýrovým krémem. Pod grilem zapékáme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 8. 8. 2013 15:11

    Super recept <3

  • jana167 | 21. 10. 2012 16:47

    Výborný, všem moc chutnalo.:-) Podávala jsem se zapečenou bagetou s bylinkovým máslem a parmezánem.

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:56

    Mňamka...

  • Ragulin | 19. 3. 2011 21:41

    Velice chutné a rychlé. Kombinace špenátu s Parmezánem a telecím masem je výborná. Vřele doporučuji vyzkoušet. R.

  • zacatecnik | 12. 2. 2011 22:00

    Mám dotaz, je to zakysaná smetana?

  • Patrick Schmitt | 24. 8. 2010 10:21

    To, ze se o me tolik mluvi i u jinych receptu beru jako kompliment :-) Schvalne si zkusim vyhledat recepty pani Kalabusinove, abych ji mohl take chvalit, za predopkladu, ze tu zde nejake ma. ;-) Zdejsi recept zni zajimave, i kdyz osobne moc neprozivam spenat, ale nevadi.

  • Pepíček Jelito | 24. 8. 2010 08:58

    Se mnou taky cloumá závist, já všem ten úžasný řízek z telete až z Florencie strašně závidím!!!!!!

  • Daniella O. | 24. 8. 2010 00:03

    Pani Zorko, p. Antonie si to neodpusti, ona totiz nic jineho, nez rypat neumi:))))) Nejlepsi bude ji ignorovat a jeji moudra nebrat vazne. P. Schmitt a Di zde maji mnoho vybornych receptu, co jini moc chvali. Zrejme rype, protoze s ni clouma zavist.

  • Zora Manasová | 23. 8. 2010 09:48

    P. Kalabusínová, takéto rýpanie si, prosím, odpusťte.

  • Antonia Kalabusínová | 21. 8. 2010 22:27

    Prvý skutocne vynikajúci recept, bez ziadnych vlastných výmyslov a "vylepsení" typických pre P. Schmitta a p. Di.

  • Lenka | 3. 4. 2007 01:16

    Mnam mnam. Delala jsem z krutiho a nedavala jsem smetanu pac nemam rada kombinaci smetana - syr, ale jen jsem to nakonec posypala syrem a bylo to vynikajici!!! Pritel si taky moc pochutnaval, takze 100% doporucuji vsem:)

  • Stáňa | 10. 4. 2006 18:01

    Opravdu skvělé jídlo. Sice jsem měla telecí maso, ale určitě by to bylo dobré i z vepřového nebo kuřecího. Příjemná změna a jednoduchost přípravy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Smažení Grilování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Špenát Strouhaný parmazán Sůl Telecí řízek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný cop

Plněný cop

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
26
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact