• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
Napište svůj komentář k receptu

Florentský telecí řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Florentský telecí řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 3
      lžíce smetana
    • 4
      ks telecí řízek
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omytý a očištěný špenát dusíme doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na másle zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Krátce osmahneme a stáhneme z plotny. Smícháme parmazán a smetanu. Gril předehřejeme na 250 °C. Řízky osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pečeme na rozehřátém oleji z každé strany asi 2 minuty. Narovnáme na mísu, poklademe špenátem a sýrovým krémem. Pod grilem zapékáme asi 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

Šťavnaté telecí řízky se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 8. 8. 2013 15:11

    Super recept <3

  • jana167 | 21. 10. 2012 16:47

    Výborný, všem moc chutnalo.:-) Podávala jsem se zapečenou bagetou s bylinkovým máslem a parmezánem.

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • tereza | 19. 10. 2011 16:56

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :-$

  • KaRa | 3. 7. 2011 17:56

    Mňamka...

  • Ragulin | 19. 3. 2011 21:41

    Velice chutné a rychlé. Kombinace špenátu s Parmezánem a telecím masem je výborná. Vřele doporučuji vyzkoušet. R.

  • zacatecnik | 12. 2. 2011 22:00

    Mám dotaz, je to zakysaná smetana?

  • Patrick Schmitt | 24. 8. 2010 10:21

    To, ze se o me tolik mluvi i u jinych receptu beru jako kompliment :-) Schvalne si zkusim vyhledat recepty pani Kalabusinove, abych ji mohl take chvalit, za predopkladu, ze tu zde nejake ma. ;-) Zdejsi recept zni zajimave, i kdyz osobne moc neprozivam spenat, ale nevadi.

  • Pepíček Jelito | 24. 8. 2010 08:58

    Se mnou taky cloumá závist, já všem ten úžasný řízek z telete až z Florencie strašně závidím!!!!!!

  • Daniella O. | 24. 8. 2010 00:03

    Pani Zorko, p. Antonie si to neodpusti, ona totiz nic jineho, nez rypat neumi:))))) Nejlepsi bude ji ignorovat a jeji moudra nebrat vazne. P. Schmitt a Di zde maji mnoho vybornych receptu, co jini moc chvali. Zrejme rype, protoze s ni clouma zavist.

  • Zora Manasová | 23. 8. 2010 09:48

    P. Kalabusínová, takéto rýpanie si, prosím, odpusťte.

  • Antonia Kalabusínová | 21. 8. 2010 22:27

    Prvý skutocne vynikajúci recept, bez ziadnych vlastných výmyslov a "vylepsení" typických pre P. Schmitta a p. Di.

  • Lenka | 3. 4. 2007 01:16

    Mnam mnam. Delala jsem z krutiho a nedavala jsem smetanu pac nemam rada kombinaci smetana - syr, ale jen jsem to nakonec posypala syrem a bylo to vynikajici!!! Pritel si taky moc pochutnaval, takze 100% doporucuji vsem:)

  • Stáňa | 10. 4. 2006 18:01

    Opravdu skvělé jídlo. Sice jsem měla telecí maso, ale určitě by to bylo dobré i z vepřového nebo kuřecího. Příjemná změna a jednoduchost přípravy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Smažení Grilování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Špenát Strouhaný parmazán Sůl Telecí řízek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Kachna na medu

Kachna na medu

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
27
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Vynikající kapr
Vynikající kapr
20
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
17
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

Pavel Zedníček (76) řádí v Lakomci: Tajemství jeho kníru!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentýnky
Florentýnky
Floridské nudličky se zeleninou
Floridské nudličky se zeleninou
Focaccia
Focaccia
  • Recepty.cz
  • Florentský telecí řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact