třešně
červené a zelené kandované třešně na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Změklé máslo, cukr, med, mléko, oranžádu a citronádu dáme na pánev a zlehka asi 15 minut povaříme. Pak přidáme mandle, nakrájené na nudličky. Troubu předehřejeme na 175 °C. Z mandlového těsta vytvoříme na plechu kopečky. Kandované třešně nasekáme a posypeme jimi cukroví.
2
Pečeme v předehřáté troubě (180 °C) asi 8 minut. Hromádky, které se při pečení příliš roztečou, opravíme kulatou formičkou. Formičku namáčíme do studené vody, aby se na ní cukroví nelepilo.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.