Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku drceného kmínu a za občasného promíchání dusíme zelí do měkka.
2
Uvařené flíčky smícháme se zelím a případně dochutíme solí a pepřem.
3
V případě potřeby můžeme přimíchat na kostky nakrájenou, opraženou anglickou slaninu.
Moc děkuji za pěkný původní recept. Našel si místo v našem jídelníčku. Zatím bez anglické slaniny, ale i tato varianta jistě brzy přijde
strelecsupr
|29. 1. 2012 16:07
Flíčky se zelím dělávala moje maminka a pak i já svým dětem i vnoučatům takto:
zelí nastrouhala a posolila - stejně jako v uvedeném receptu, ale dál pokračovala takto:
na sádle smažila cibulku, přidala cca 2 lžíce cukru a dál smažila dozlatova. Pak přidala vymačkané zelí a za častého míchání zelí dodělala. Pak smíchala s flíčky, ty byly domácí. Bylo to vynikající, obyčejné a zdravé jídlo. Já jsem obměnila a místo flíčků občas dávám halušky. Může se přidat i uzené nebo šunka, ale původní flíčky se zelím byly stejně nejlepší.