• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Flank steak s hráškem a fazolkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Flank steak je maso z pupku zvířete. Jeho chuť je poměrně výrazná a konzistence spíše tužší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g steak vyzrálý flank steak
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 0,50
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžička med
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      jarní cibulka
    • 1
      ks fenykl
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g zelené fazolky mražené
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran potřete trochou oleje. Položte na pánev a po 4 minutách otočte, dopečte ještě 5 minut (čas závisí na výšce masa). Měl by být medium rare. Steak odložte na talíř a nechte odpočinout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Připravte omáčku: v misce prošlehejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hořčici, ocet, med, 1 nasekané chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje a lžíci vody. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do výpeku ze steaku přidejte lžíci oleje a snižte teplotu, přihoďte stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a na proužky nakrájenou cibulku a fenykl. Restujte asi 2 minuty. Přisypte povolený hrášek a fazolky a restujte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a promíchejte se lžící připravené hořčičné omáčky.
4
Steak nakrájejte na plátky, položte na zeleninu, posypte na tenké proužky nakrájenou zbylou papričkou a servírujte s připravenou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli papričky Dijonská hořčice Fenykl Jarní cibulka Med Mražený hrášek Olivový olej Pepř mletý Steak Sůl Zelené fazolky

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Salámové špízy

Salámové špízy

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

40
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
24
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
21
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
13
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Flamendří česnečka
Flamendří česnečka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammkuchen
Flammkuchen
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentský telecí řízek
Florentský telecí řízek
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact