• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Flank steak s hráškem a fazolkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Flank steak je maso z pupku zvířete. Jeho chuť je poměrně výrazná a konzistence spíše tužší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g steak vyzrálý flank steak
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 0,50
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžička med
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      jarní cibulka
    • 1
      ks fenykl
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g zelené fazolky mražené
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran potřete trochou oleje. Položte na pánev a po 4 minutách otočte, dopečte ještě 5 minut (čas závisí na výšce masa). Měl by být medium rare. Steak odložte na talíř a nechte odpočinout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Připravte omáčku: v misce prošlehejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hořčici, ocet, med, 1 nasekané chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje a lžíci vody. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do výpeku ze steaku přidejte lžíci oleje a snižte teplotu, přihoďte stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a na proužky nakrájenou cibulku a fenykl. Restujte asi 2 minuty. Přisypte povolený hrášek a fazolky a restujte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a promíchejte se lžící připravené hořčičné omáčky.
4
Steak nakrájejte na plátky, položte na zeleninu, posypte na tenké proužky nakrájenou zbylou papričkou a servírujte s připravenou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli papričky Dijonská hořčice Fenykl Jarní cibulka Med Mražený hrášek Olivový olej Pepř mletý Steak Sůl Zelené fazolky

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Česneková plec

Česneková plec

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

49
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Míša řezy
Míša řezy
21
Butter chicken masala
Butter chicken masala
20
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Flamendří česnečka
Flamendří česnečka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammkuchen
Flammkuchen
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentský telecí řízek
Florentský telecí řízek
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact