• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Flank steak s hráškem a fazolkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
Flank steak s hráškem a fazolkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Flank steak je maso z pupku zvířete. Jeho chuť je poměrně výrazná a konzistence spíše tužší.

Suroviny

2 porce
    • 400
      g steak vyzrálý flank steak
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 0,50
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      lžička med
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      jarní cibulka
    • 1
      ks fenykl
    • 200
      g mražený hrášek
    • 200
      g zelené fazolky mražené
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Steak nechte odpočinout alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Z obou stran ho osolte a opepřete. Litinovou pánev rozpalte a steak z obou stran potřete trochou oleje. Položte na pánev a po 4 minutách otočte, dopečte ještě 5 minut (čas závisí na výšce masa). Měl by být medium rare. Steak odložte na talíř a nechte odpočinout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Připravte omáčku: v misce prošlehejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hořčici, ocet, med, 1 nasekané chilli papričky, 2 lžíce olivového oleje a lžíci vody. Osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Do výpeku ze steaku přidejte lžíci oleje a snižte teplotu, přihoďte stroužek česneku nakrájený na tenké plátky a na proužky nakrájenou cibulku a fenykl. Restujte asi 2 minuty. Přisypte povolený hrášek a fazolky a restujte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a promíchejte se lžící připravené hořčičné omáčky.
4
Steak nakrájejte na plátky, položte na zeleninu, posypte na tenké proužky nakrájenou zbylou papričkou a servírujte s připravenou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený vinný ocet Česnek Chilli papričky Dijonská hořčice Fenykl Jarní cibulka Med Mražený hrášek Olivový olej Pepř mletý Steak Sůl Zelené fazolky

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
30
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Flamendří česnečka
Flamendří česnečka
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammekueche aneb Ohnivý koláč
Flammkuchen
Flammkuchen
Flapjack
Flapjack
Flíčky se zelím
Flíčky se zelím
Florentský telecí řízek
Florentský telecí řízek
  • Recepty.cz
  • Flank steak s hráškem a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact