• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Flan
Napište svůj komentář k receptu

Flan

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 1
      plechovka mléko polotučné
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks vejce celá
    • cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme karamel, který použijeme k vytření nádoby pro Flan. Asi 3 lžíce cukru (krystalový) smícháme se lžičkou vody a zvolna zahříváme. Získáme bezbarvý sirup, který postupně bude hnědnout a ve fázi, kdy bude barva kaštanově hnědá, kastrolek s karamelem odstavíme z plamene. Je-li viskozita karamelu příliš vysoká, přidáme 1-2 lžičky vody.
2
Hmota na Flan: žloutky a celá vejce dokonale ušleháme a přilijeme kondenzované mléko, ušleháme a nakonec zašleháme normální mléko. Misku, plechovku či jinou nádobu vymažeme připraveným karamelem a nalejeme do dvou třetin hmotu. Přikryjeme alobalem a vložíme do papiňáku. Vaříme 20 minut a pak ihned odtlakujeme a vyndáme, dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Lze použít i vodní lázeň a "péct" v troubě kolem 140-150 °C, ale trvá to déle - asi 40 minut. Ideální je použít kónickou nádobu (užší dno, širší okraj), aby šel Flan lehce vyklopit.
3
Chuť je velmi charakteristická, něco mezi svítkem a pudinkem a vše je podbarveno karamelem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový flan

Karamelový flan

Skořicový flan

Skořicový flan

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 14. 4. 2015 17:38

    Flan ale není jako naše koláče, to je hloupost.

  • Helena | 10. 4. 2006 19:29

    Zajimava technologie,vyzkousim.

  • Anonym | 10. 4. 2006 16:02

    Paní Jaroslavo, dělávám podobný recept, i když mě ten papiňák překvapil.Chuťově se podobá creme caramel. A je to jeden z mála receptů, které se nazývají také Flan, protože jinak flan jsou většinou něco jako naše koláče, ať už nasladko nebo slano.

  • Anonym | 10. 4. 2006 15:00

    Tenhle recept je od Tom B. Pokud chcete vedet vice o tomto bajecnem dezertu kouknete na:http://www.gourmetsleuth.com/flan.htmTom B

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 13:00

    Je škoda, že u některých skvělých receptů není autor:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Dopolední svačina Svačina Pošírování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kondenzované mléko Mléko polotučné Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Flan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact