pomerančová šťáva
(Šťáva nejlépe z vymačkaných čerstvých plodů)
griotka
hnědý rum
šlehačka
A kakao (ozdoba)
Postup přípravy receptu
1
Na pánvičce nejlépe nižší né teflonovou! Rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat, poté přilejeme pomerančovou a citronovou šťávu (pozor prská). Přilejte jen trochu, aby se karamel rozpustil... Nechte směs prohřát, až začne bublat vložte palačinky preložené, aby se Vám tam vešly alespoň 3 palačinky, nechte je takzvaně vykoupat a prohřát.
2
Poté přilejte přes druhou stranu polévkové lžíce do směsi malého panáka griotky (je to jen pro ovonění), nechte prohřát. Po prohřátí přilejte panáka rumu, ale pokud možno zabraňte úplné smíchání se směsí, aby rum mohl začít hořet. Mírně nakloňte ned oheň a rum začne hořet... Kvedlejte pánvičku, aby se smíchala i směs. Prosím buďte od ohně dál, nechte ho úplně vyhořet a podávejte se šlehačkou posypanou kakaem.