• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Flambované hrušky s pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Flambované hrušky s pomerančem

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Flambované hrušky s pomerančem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hrušky
    • 3
      ks pomeranč
    • 30
      g máslo
    • 3
      lžíce brandy
    • šťáva z půlky citronu, nebo limetky
    • 3
      lžíce hnědý cukr měkký
    • 2
      lžíce pistácie nahrubo nasekané, nesolené
    • meduňka čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Pomeranče oloupeme a vyjmeme z nich bílé středy. Pak je příčně nakrájíme na úhledná kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hnědý cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Do pánve přidáme plátky hrušek a z každé strany je mírně pečeme asi 3 minuty (musí mírně změknout, ale nerozpadat se).
2
Na poslední minutu přidáme kolečka pomeranče a často je obracíme, aby se celá pokryla šťávou z pánve. Děrovanou lžící přendáme hrušky a pomeranče do servírovacích mističek a udržujeme je tepké. Šťávu v pánvi zahřejeme, necháme mírně vyvařit a poté ji přelijeme ovoce. Do pánve přilijeme brandy, zahřejeme a zapálíme. Hořícím brandy přelijeme ovoce.
3
Podáváme na nahřátých miskách posypané nasekanými nesolenými pistáciemi a ozdobené lístky meduňky. Dezert lze v nealkoholické verzi připravit i bez flambování.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Muffiny s pomerančem

Muffiny s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JaničQa | 16. 2. 2011 13:01

    Fuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Oběd Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Hnědý cukr Hrušky Máslo Meduňka Pistácie Pomeranč Šťáva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

43
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
25
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
19
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Flambované hrušky s pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact