Špalíky panenky(3cm)okořeníme, obalíme slaninou a upevníme jí párátkem. Orestujeme na pánvi, vyjmeme do pekáčku. Do pánve přidáme brambory, které jsme předem oloupali a pokrájeli na měsíčky, osolíme, opečeme, posypeme rozmarýnem, přidáme k opečené panence a dáme do předehřáté trouby na 8 minut. Pánev nemyjeme, dáme do ní pečenou panenku, bez brambor, přilijeme vývar, svaříme s oříškem másla, přilijeme koňak, zapálíme a maso přeléváme hořící šťávou. Podáváme na horkých talířích s pečenými bramborami z pekáčku.
Koňak:Hennessy,Courvoisier,Napoleon...
Brandy:Metaxa,Calvados,Grappa,Tequila...
Ideální podíl alkoholu=45-50%
Pokud pokrm nechce zahořet,můžeme si pomoci potravinářským lihem-PÁR kapek(96% !!!),který NIKDY nelijeme do hořícího pokrmu.
Doporučuji zapalovat dlouhými sirkami s poklicí v ruce ;-) .
Pokud alkohol vlijete do horkého pokrmu,rychle se vypaří(pracujeme rychle)!
Příliš sosu,omáčky,šťávy alkohol zředí ;-)