Do koňakové sklenky(tzv.napoleonky)odměříme whisky, opatrně nahříváme(5 minut) nad plamenem. Když se dostatečně sklenice i alkohol zahřejí, zapálíme uvolněné výpary a zalijeme kávou.
2
Nápoj ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou. Jelikož je sklenička pozvolně zahřívaná a doba hoření je krátká(vlijete kávu), sklenička nepraskne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|5. 9. 2014 20:50
https://www.caro.cz
ladislava staffenová
|29. 1. 2010 15:19
já to dělala v napoleonce a nic se nestalo, ale jen na okraj - když byla dcera ještě malinká, dělal jsem to návštěvě ´jako pohoštění no a při zapálení dcera vyjekla hoříííííííí mamííí, nemohla jsem ji uklidnit,, že to je v pořádku, i když to trvalo en krátce. Dnes se tomu už jen chcectáme :-))
Pája S
|29. 1. 2010 09:26
Znám,je to chuťovka.I když v napoleonkách to nedělám.Jen poznámečka pro ty ,kdož ještě něco podobného nikdy nedělali,aby si dali pozor při přípravě.Alkohol je hořlavina a z bezpečnostních důvodů by se alkohol měl zahřívat ve vodní lázni.S trochou odvahy to lze i takto,ale opravdu OPATRNĚ a odehnat zvídavé děti !!:-)))