Fazole namočím den předem. Druhý den dám do kuchty fazole, brambory nakrájené na kostičky, celou cibuli, koření. Vařím přibližně hodinu.
2
Cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství. Z mouky a vody si udělám zátřepku (může být i hustší). Nechám převřít přibližně 3 minuty, dochutím solí, octem (3 lžíce), cukrem (2-3 lžíce). Přidám smetanu, kterou nechám jen prohřát.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sylva P.
|28. 11. 2008 10:40
Z tohoto popisu jsem vedle. Vařím 20 let, ale větu: "cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství " teda nechápu.
Lucka Menzel
|12. 11. 2006 18:13
Ano, presne tak, je to napsano slovensky-kuchta, za to se ceske vetsine omlouvam. Je to take recept, ktery pochazi z Vazce ( stredni slovensko). Brambory rozvarene vubec nejsou, staci vyzkouset. Pozadovane mnozstvi, znaci kucharenky do pozadovaneho mnozstvi polevky, muze byt i voda vrouci. Kuchta a kukta je rozhodne rozdil, jak tak koukam, rozdeleni Ceskoslovenska se opravdu na necem `vyznamenalo`!
eviku
|7. 11. 2006 17:39
"Kuchta" v hovorové řeči??? Možná ve slovenské, já to v životě neslyšela. Ale KUKTA je výrobní značka tlakových hrnců, dovážely za "totáče" tuším z Maďarska.
Helika
|7. 11. 2006 07:29
Papiňák po slovensky znamená Tlakový hrniec - v hovorovej reči "Kuchta", nie kukta. A myslím, že autor myslel tým že ..... doplníme do požadovaného množství ......., snáď to, že doplníme takým množstvom vriacej vody, koľko chceme mať porcií.
Simča Sládková
|6. 11. 2006 14:12
Jano - jo, byl to KUKTA, kuchta jsem pro papiňák nikdy neslyřela...
Hana Rožníčková
|6. 11. 2006 13:44
Jestli je kuchta papiňák, tak by mě zajímalo jak po hodině vaření vypadají ty brambory....
helenus
|6. 11. 2006 12:43
kuchta je tlakový hrniec. nehovorí sa mu u vás aj "papiňák"? :-)
Jana
|6. 11. 2006 12:19
Já myslím,že kuchta je papiňák.Aspoň tak nějak mi vytanulo,že v mládí bývaly reklamy na papiňák z Maďarska,a že se tam to jméno uvádělo.Nebo to bylo kukta?
Marie Horáková
|6. 11. 2006 10:26
Co je to, prosím, kuchta ? Jinak si myslím, že brambory nakrájené na kostičky musí být po hodině varu zcela rozvařené a 3 min na provaření mouky je málo.
Hana Rožníčková
|6. 11. 2006 10:16
Co to je kuchta ( hrnec )? Nerozumím - cibuli vyberu a doplním do požadovaného množství ???Asi tam vypadlo nějaké slůvko!!! Co se vlastně má doplnit?