Připravíme si pekáč a do něj nakrájíme nadrobno všechny 3 velké cibule. Na cibuli nakrájíme vepřové maso, spíše na menší kousky. Rozpustíme si v horké vodě dvě kostky masoxu v poměru, který je napsaný v návodu. Rozpálíme plotnu a připravíme hrnec. Do hrnce vložíme kmín, solamyl a papriku - rozhodně nesolíme. Tyto tři ingredience nyní zalijeme masoxem. Měli bychom tam mít tak litr, pokud ne, dolejeme vodou. Vše řádně promícháme. Předehřejem troubu a pekáč s cibulí a masem, zalejeme tímto masoxem. Pečeme a dusíme na 250 po dobu 1.5 hodiny.
Tady je snad všechno špatně!!! Aby měl guláš "tělo", je potřeba cibuli pomalu smažit klidně 3/4 hodiny i dýl, než zhnědne, ale samozřejmě nespálí se. Maso zatáhnout a zase pomalinku dusit. A paprika je rozpustná v tuku, ne ve vodě takže zalít papriku rovnou vodou je blbost. A masoxem už to rozhodně nespravíte. V tomhle receptu technologie přípravy dostala jasný KO v prvním kole. Člověk chce musí rozhodnout sám, jestli radši ušetří čas při přípravě cibule, nebo si uvaří poctivý guláš.