Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální bramborovou kaši (já přidávám mléko, sůl a máslo). Mezitím rybu dáme na plech s trochou vody a olejem nebo máslem a osolíme. Upečeme ji ve středně vyhřaté troubě, čas dle typu ryby. Když je ryba upečená, tak maso důkladně vykostíme a dáme do větší misky.
2
K tomu přidáme bramborovou kaši, dle chuti sůl a koření a strouhanku. Pořádně propracujeme, vznikne nám středně tuhá hmota. Když je hmota moc tuhá, můžeme přidat mléko. Naopak, když se hmota rozpadá přidáme strouhanky. Připravíme si plech, který vymažeme olejem. Z hmoty tvarujeme menší placky aspoň 1 cm vysoké(něco jak karbanátky). Pečeme v troubě na středním stupni asi tak 30-40 minut do zlatova.
3
Podáváme se zeleninou - nejlepší je hrášek, vařená mrkev a brokolice.