kelímek
sladká smetana
(250ml) nebo mléko - půl na půl
pepř mletý
sůl
paprika - sladká
muškátový květ
místo papriky
Postup přípravy receptu
1
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne rozvařené. Mezitím zesklovatíme jemně posekanou cibuli na másle, přidáme trochu hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku. Dáme do hrnce s již měkkými brambory, zamícháme a přiléváme pomalu smetanu či mléko. Stále mícháme, až se polévka zahustí a má konzistenci řidší omáčky. Polévku můžeme posypat čerstvým černým pepřem z mlýnku.
2
Dobrou přílohou jsou chlebíčky z veky posypané sýrem a zapečené. Jídlo je syté, stačí jako samostatná večeře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
red north face denali hoodie for women
|26. 8. 2013 09:07
I appreciate your wise words. I love a good toe bruising now and then. Am I being a mother? Or am I beng a producer? OUCH!! Thank you!
red north face denali hoodie for women http://www.edmguateweb.com/north-face-denali-hoodie-women-loganberry-red-outlet-66.html
Pastis Petite
|22. 9. 2007 09:15
Paní Daniello, napište mi svůj email na : emulse@atlas.cz a já Vám pošlu ten recept na shrimp chowder. S pozdravem Pastis
Daniella O.
|14. 9. 2007 16:12
Pani Pastis Petite, moc Vas prosim, muzete zverejnit recept na polevku shrimp chowder nebo mi poslat recept mailem? Jsem v Severni Karoline a casto varim clam chowder, ale z krevet jsem ji jeste nikdy ani nejedla. Mate pravdu ze cerstvy seafood je s mrazenym k neporovnani, ale Vasi polevce ani ta mrazena fileta nemuze ubrat na chutnosti!!! Proste ta Vase improvizace vysla na jednicku s *
Patis Petis (McNeil)
|12. 9. 2007 12:19
Paní Daniello, žila jsem dlouho u Bostonu a tak jsem byla zvyklá na shrimp chowder, ale to se tady v České republice nedostane a když, tak je to nad naše finanční možnosti. Proto jsem zvolila tenhle postup a raději bych tam viděla i čerstvou cod fish než tu mraženou. Zdravím do USA!
Daniella O.
|11. 9. 2007 19:33
Jeje, recept na moji oblibenou polevku!!! Take jsem za velkou louzi a tuto polevku znam. Je vyborna.....